Kanapka do szkoły z pieczonym indykiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

397 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

221 osób wydrukowało

Pobierz pdf

495 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżka

4 plastry

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczeń z indyka pokrój w cienkie plastry, a ogórki w plasterki.

Kanapka do szkoły z pieczonym indykiem - Krok 1

Krok 2

Kromki chleba posmaruj margaryną Rama i połóż liść sałaty.

Kanapka do szkoły z pieczonym indykiem - Krok 2

Krok 3

Na sałatę nałóż porcję mięsa, posmaruj je majonezem, a na wierzchu ułóż ogórka. Przykryj kanapkę drugą kromką i przekrój na pół, aby powstały dwa trójkąty. Przełóż np. do szkolnego pudełka na kanapki.

Kanapka do szkoły z pieczonym indykiem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Pamiętaj aby zawsze do zestawu śniadaniowego dodać owoc, np. jabłko.

5

Opinie o przepisie

  • Anna Karska

    Anna Karska, 19.09.2016

    Ja poproszę zamiast margaryny masełko.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Bardzka

    Elżbieta Bardzka, 19.09.2016

    Odkrywcze to raczej nie jest.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grazyna Hamera

    Grazyna Hamera, 19.09.2016

    Kanapka super dla mnie , ale nie dla Jaska !!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Luczak

    Andrzej Luczak, 19.09.2016

    Z indykiem,albo z łosiem,i jeden i drugi,równo świecą!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maciej Jasiński

    Maciej Jasiński, 19.09.2016

    Ja chcę do szkoły..........

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka do szkoły z pieczonym indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka do szkoły z pieczonym indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka do szkoły z pieczonym indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka do szkoły z pieczonym indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka do szkoły z pieczonym indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka do szkoły z pieczonym indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka do szkoły z pieczonym indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej