Kanapka z bekonem, serem pleśniowym i gorzką czekoladą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

149 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

193 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 plastry

50 gramów

70 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ukrój 2 kromki chleba miodowego. Opiecz w tosterze. Jedną część posmaruj Ramą.

Kanapka z bekonem, serem pleśniowym i gorzką czekoladą - Krok 1

Krok 2

Rozpuść tabliczkę czekolady w kąpieli wodnej, bekon przesmaż na patelni lub w piekarniku.

Kanapka z bekonem, serem pleśniowym i gorzką czekoladą - Krok 2

Krok 3

Przygotowaną czekoladą posmaruj kromki pieczywa.

Kanapka z bekonem, serem pleśniowym i gorzką czekoladą - Krok 3

Krok 4

Dodaj bekon, całość posyp serem pleśniowym, na koniec przykryj drugą połówką pieczywa.

Kanapka z bekonem, serem pleśniowym i gorzką czekoladą - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z bekonem, serem pleśniowym i gorzką czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z bekonem, serem pleśniowym i gorzką czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z bekonem, serem pleśniowym i gorzką czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z bekonem, serem pleśniowym i gorzką czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z bekonem, serem pleśniowym i gorzką czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z bekonem, serem pleśniowym i gorzką czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z bekonem, serem pleśniowym i gorzką czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Rama z olejem z orzechów włoskich

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rama z olejem z orzechów włoskich

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej