Kanapka z białym serem

Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska

ratingratingratingratingrating

2

80 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 plastry

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polane miodem plastry sera podawaj z pieczywem posmarowanym margaryną.

Kanapka z białym serem - Krok 1
mgr inż. Paulina  Gąsiewska

Dobra rada:

Posiłek jest źródłem: witaminy E, ryboflawiny, folianów, witaminy B12 i fosforu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kanapka z krewetkami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapka z białym seremKanapka z białym serem

Gotowy na drugie śniadanie? Dzisiejszym bohaterem jest kanapka z serem białym – smacznym i puszystym. Trudno mu się oprzeć! Znakomicie czuje się w towarzystwie chrupkiego ciemnego pieczywa typu graham. Śmiało polej kanapkę miodem i ciesz się jego wyjątkowym smakiem.

Dla kogo? Kanapka z serem białym to idealna przekąska dla osób lubiących połączenia nabiału ze słodkimi dodatkami.

Na zdrowie! Tak zbilansowane danie to doskonałe źródło fosforu (1 porcja to 218,8 mg, czyli 31% RDA), który wraz z wapniem pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Nie zapominajmy także o dobrych tłuszczach zawartych w margarynie Flora Oryginal, które korzystnie wpływają na obniżenie cholesterolu we krwi.

Czy wiesz, że? Ser biały to produkt znany nam już od dawien dawna. Lepiej wybierać twaróg chudy, aby ograniczyć spożycie niekorzystnych dla zdrowia nasyconych kwasów tłuszczowych, a dobre tłuszcze uzupełnić smarując pieczywo dobrej jakości miękką margaryną.