Kanapka z pastą jajeczną pełna warzyw

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

396 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

281 osób wydrukowało

Pobierz pdf

599 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

0

4 sztuki

0.5 sztuki

4 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo. Następnie odstaw do ostygnięcia. Obierz i zmiksuj z majonezem aż powstanie gładka pasta. Jeśli nie masz miksera możesz jajka posiekać w drobną kosteczkę i wymieszać z majonezem.

Kanapka z pastą jajeczną pełna warzyw  - Krok 1

Krok 2

Rzodkiewkę pokrój w cienkie plasterki, pomidorki na ćwiartki, a ogórka na pół plastry.

Kanapka z pastą jajeczną pełna warzyw  - Krok 2

Krok 3

Chleb posmaruj margaryną, a następnie pastą jajeczną.

Kanapka z pastą jajeczną pełna warzyw  - Krok 3

Krok 4

W pastę powtykaj kawałki rzodkiewki, ogórka i pomidorków. Udekoruj wszystko koperkiem i podawaj.

Kanapka z pastą jajeczną pełna warzyw  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Taka kolorowa kanapka nadaje się zarówno na codzienne śniadanie jak również na przyjęcie.

3

Opinie o przepisie

  • JERZY NOWAK

    JERZY NOWAK

    pomysł na kanapki kolorowe pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Kociołek

    Danuta Kociołek

    Znowu zrobię polecam wspaniałe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Judyta Wojnicz

    Judyta Wojnicz

    Ale bym zjadla taka kanapezoe

    Odpowiedz Odpowiedz

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapka z pastą jajeczną pełna warzyw Kanapka z pastą jajeczną pełna warzyw

Jeśli szukasz smacznego dodatku do swoich kanapek, dobrym rozwiązaniem będzie przyrządzenie pasty jajecznej. Jest prosta w przygotowaniu i dobrze sprawdzi się jako alternatywa dla, często podawanych na pieczywie, wędlin czy serów. Jej głównym składnikiem są jajka, które należy ugotować na twardo, obrać i zetrzeć. Następnie dodaj seler, szczypiorek i majonez (możesz użyć również jogurtu naturalnego), po czym blenduj całość do czasu uzyskania kremowej konsystencji. Dopraw do smaku świeżo zmielonym pieprzem i granulowanym czosnkiem. Ciekawym rozwiązaniem może okazać się wykorzystanie serka topionego, który zagęści pastę. Dla urozmaicenia smaku, jajko połącz z awokado, tym sposobem uzyskasz słodkawy posmak. Po przygotowaniu pasty jajecznej, pokrój warzywa – pomidor, ogórek i rzodkiewkę. Możesz do niej wykorzystać również kapary, oliwki, paprykę, wszystko zależy od Twoich preferencji. Gotową serwuj rozsmarowaną na świeżym chlebie, ułóż na wierzchu warzywa i posyp pietruszką. Skorzystaj z naszego przepisu. Smacznego!