Kanapka z pastą z rzodkiewki "Śnieżynka"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

241 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

312 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

250 gramów

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzodkiewki umyj, a następnie pokrój w plasterki lub słupki. Cebulę dymkę posiekaj.

Krok 2

Wymieszaj w miseczce biały ser, Ramę i cebulę.

Krok 3

Na kromki chleba nakładaj przygotowaną pastę i plastry rzodkiewki.

1

Opinie o przepisie

  • Oliwia Niezabitowska

    Oliwia Niezabitowska

    Bardzo dobre!!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z pastą z rzodkiewki "Śnieżynka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z pastą z rzodkiewki "Śnieżynka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z pastą z rzodkiewki "Śnieżynka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z pastą z rzodkiewki "Śnieżynka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z pastą z rzodkiewki "Śnieżynka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z pastą z rzodkiewki "Śnieżynka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z pastą z rzodkiewki "Śnieżynka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapka z pastą z rzodkiewki "Śnieżynka"Kanapka z pastą z rzodkiewki "Śnieżynka"

Twarożek w połączeniu z wyrazistą rzodkiewką i szczypiorkiem to jedno z bardziej popularnych wiosennych połączeń w kuchni. Kanapka z pastą z rzodkiewki „śnieżynka” sprawdzi się jako codzienne szybkie śniadanie albo przekąska w pracy. Do jej przygotowania potrzebne będą: ciemne pieczywo z ziarnami dyni, rzodkiewki, cebula dymka oraz ser twarogowy. Na początek rzodkiewki umyj i pokrój na plasterki, a cebulę posiekaj. Następnie wymieszaj w misce biały ser, margarynę oraz pozostałe składniki. Dopraw twaróg wedle upodobań: świeżo zmielonym pieprzem, oregano, koperkiem lub natką pietruszki. Na kromki chleba nakładaj przygotowaną pastę i dodatkowo także plastry rzodkiewki. Do kanapek możesz również dołączyć sałatę lodową lub karbowaną – całość stanie się wtedy bardziej chrupiąca. Przekąska będzie równie smaczna, jeśli urozmaicisz ją innymi warzywami. Jej smak wzbogacą świeże pomidory, ogórek czy awokado. Można także przyrządzić ją na innym rodzaju chleba – z twarogiem i warzywami dobrze komponuje się pumpernikiel lub graham. Zobacz, jak przygotować pyszne kanapki z pastą z rzodkiewki!