Kanapki z pastą jajeczną

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

27

252 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

356 osób wydrukowało

Pobierz pdf

590 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko ugotuj na twardo i ostudź; następnie pokrój w kostkę.

Kanapki z pastą jajeczną - Krok 1

Krok 2

Do jajek dodaj paprykę i ogórka pokrojone w drobną kostkę. Dodaj również posiekany szczypiorek.

Kanapki z pastą jajeczną - Krok 2

Krok 3

Chleb posmaruj margaryną Rama Classic.

Kanapki z pastą jajeczną - Krok 3

Krok 4

Jajka i warzywa dokładnie wymieszaj. Posmaruj kanapki tak przygotowaną pastą.

Kanapki z pastą jajeczną - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest źródłem: manganu, witaminy A, fosforu, potasu, żelaza, cynku, ryboflawiny, miedzi, witaminy E.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z pastą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z pastą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z pastą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z pastą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z pastą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z pastą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z pastą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapki z pastą jajecznąKanapki z pastą jajeczną

Kanapki z pastą jajeczną z warzywami to pożywny zestaw śniadaniowy, który dostarczy Ci nie tylko niezbędnej na cały dzień energii, ale także białka i dobrego tłuszczu. O tym ostatnim składniku wiele osób zapomina, jednak tłuszcze, zarówno te z jajek, jak i roślinne, są ważnym składnikiem zdrowej diety. Ważne jest, aby w naszym menu przeważały te „dobre” nienasycone, których źródłem w tym przepisie jest wyprodukowana z najwyższej jakości oleju rzepakowego margaryna. Dlatego do kanapek użyj odpowiedniego produktu do smarowania pieczywa, który dodatkowo podkreśli smak całości. Pastę jajeczną przygotuj z ugotowanych na twardo jajek i drobno pokrojonej czerwonej papryki, ogórka oraz szczypiorku. Ta mieszanka jest pyszna i dobrze prezentuje się na talerzu. Możesz skomponować ją nawet poprzedniego dnia wieczorem albo przynajmniej ugotować wcześniej jajka i rano tylko pokroić wszystkie składniki, łącząc je ze sobą. Zdrowe i pożywne kanapki z pastą jajeczną podawaj na razowym chlebie żytnim, który jest pełen witamin oraz składników mineralnych. Skorzystaj z naszej śniadaniowej fit propozycji i podziel się swoją opinią w komentarzu!