Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

33

403 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

321 osób wydrukowało

Pobierz pdf

601 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżka

4 plastry

0.5 sztuki

3 sztuki

2 łyżki

0.25 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane i wystudzone jajka rozgnieć dokładnie widelcem, dodaj majonez, posiekaną natkę. Wszystko dokładnie wymieszaj tak, aby powstała jednolita pasta. Dopraw do smaku.

Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem - Krok 1

Krok 2

Kromki pieczywa pokrój na mniejsze a następnie posmaruj cienką warstwą margaryny Rama.

Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem - Krok 2

Krok 3

Przygotowaną pastę przełóż do worka cukierniczego i dekoracyjnie nałóż ją na kromki. Paprykę pokrój w cienkie paseczki a cebulę w krążki.

Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem - Krok 3

Krok 4

Plastry łososia pozwijaj w różyczki, połóż na kanapkach i udekoruj kiełkami lucerny, kawałkami papryki oraz krążkami czerwonej cebuli.

Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do przygotowania tych kanapek możesz użyć również innego rodzaju pieczywa, np. ciabatty. Ciabattę opiecz najpierw krótko, aby była chrupiąca a kanapki smaczniejsze.

1

Opinie o przepisie

  • Dawid

    Dawid , 13.01.2017

    wyglądają pysznie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiemKanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem

Perfekcyjnie przyrządzone kanapki mogą być nie tylko smacznym sposobem na śniadanie, ale i świetną przekąską podczas przyjęcia. Przyrządź je ze zróżnicowanych składników, a następnie udekoruj kiełkami i świeżymi ziołami – będą prawdziwą ozdobą stołu. Aby przygotować apetyczną kanapkę z tego przepisu, na początek ugotuj jajka na twardo – wystudź je i dokładnie rozgnieć widelcem. Dodaj majonez oraz posiekaną natkę pietruszki. Po doprawieniu powstanie pasta, która będzie stanowić bazę dla pozostałych składników. Kromki chleba razowego pokrój na mniejsze części i każdą z nich posmaruj cienko margaryną. Przełóż na nie pastę – warto posłużyć się w tym celu workiem cukierniczym, dzięki któremu stworzysz dekoracyjne wzory. Z cienkich plastrów wędzonego łososia zrób efektowne różyczki, połóż je na kanapkach i udekoruj kiełkami, np. lucerny, rzodkiewki lub soczewicy. Na koniec posyp wierzch niewielkimi kawałkami grillowanej papryki i krążkami czerwonej cebuli. Przekonaj się, że wyborne przekąski mogą być bardzo łatwe w przygotowaniu.