• Logowanie
  • Rejestracja
  • Pobierz e-book
  • Książka kulinarna
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Przepisy influencerów
    • Dania i przekąski
      Dania główneDomowe przetworyDania mączneJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizzePrzystawkiSałatki
      SosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupy
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Składniki
      OwoceWarzywaGrzybyMięsoRybyOwoce morzaJajkaNabiałMakaronKaszaRyż
      BakalieCzekolada
    • WEGE
      Dania wegańskieDania wegetariańskie
    • Diety
      Bez dodatku soli Bez laktozyDieta 1200 kaloriiDieta 1500 kaloriiDieta 2000 kaloriiDieta obniżająca cholesterol 1500 kcalDieta obniżająca cholesterol 2000 kcalZdrowe obiady
    • Okazje
      GrillHalloweenImprezaKarnawałPiknikSylwesterTłusty CzwartekUroczysta kolacjaWalentynkiWielkanocWigilia i Święta
    • Posiłek
      ŚniadaniePrzekąskiObiadKolacjaDania do pracy
    • Na skróty
      Prosty przepisPrzepisy FITSzybkie przepisyTanie daniaPrzepisy z 3 składnikówPrzepisy z 4 składnikówPrzepisy z 5 składnikówInstagram
    • Popularne
      Ulubione daniaUlubione ciastaOstatnio dodane
    • Kuchnie świata
      Kuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia Bliskiego WschoduKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia gruzińskaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia koreańska
      Kuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalnaKuchnia polska Kuchnia Północnej AfrykiKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Sposób przygotowania
      BlendowanieDuszenieGotowanieGotowanie na parzeGrillowaniePieczenieSmażenie
  • CO MASZ W LODÓWCE?
  • BlogBlog
    • Magazyn
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Społeczność
  • Newsletter
Podobne
do tego przepisu
Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami
Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami
Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem
Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem
Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem
Kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem
Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym
Kanapki z pastą rybną z jajkiem i ogórkiem konserwowym
Mięsa i sosy ›Sałatki na Święta ›Ciasta i ciasteczka ›Sylwester ›
  • Przepisy.pl
  • Dania i przekąski
  • Kanapki
  • Pasty do kanapek
  • Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem

Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem

Autor: przepisy.pl
Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem
  • 15 minut15
  • Łatwe
  • 4 osoby4
31
Oceń przepis jako pierwszy
360
1
WYDRUKUJ
301 osób wydrukowało
ZAPISZ PDF
583 osoby zapisały
dla tego przepisu możesz zamówić składniki z dostawą do domu
Zamów składniki
Steruj gestem
Steruj głosem
Notatki
Składniki
Wybierz składniki i dodaj je do listy zakupów
  • chleb razowy, kromki
    4 szt.
  • Rama z masłem
    1 łyżka
  • wędzony łosoś
    4 plastry
  • czerwona cebula
    0,5 szt.
  • jajka ugotowane na twardo
    3 szt.
  • Majonez Hellmann's Babuni
    2 łyżki
  • grillowana papryka
    0,25 szt.
  • posiekana natka pietruszki
    1 łyżeczka
  • ulubione kiełki
    1 łyżka
  • DODAJ DO LISTY ZAKUPÓW
    Moja lista zakupów >
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
    Przygotowanie
  • Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem – krok 1
    Krok 1
    Ugotowane i wystudzone jajka rozgnieć dokładnie widelcem, dodaj majonez, posiekaną natkę. Wszystko dokładnie wymieszaj tak, aby powstała jednolita pasta. Dopraw do smaku.
  • Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem – krok 2
    Krok 2
    Kromki pieczywa pokrój na mniejsze a następnie posmaruj cienką warstwą margaryny Rama.
  • Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem – krok 3
    Krok 3
    Przygotowaną pastę przełóż do worka cukierniczego i dekoracyjnie nałóż ją na kromki. Paprykę pokrój w cienkie paseczki a cebulę w krążki.
  • Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem – krok 4
    Krok 4
    Plastry łososia pozwijaj w różyczki, połóż na kanapkach i udekoruj kiełkami lucerny, kawałkami papryki oraz krążkami czerwonej cebuli.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
    avatar

    Do przygotowania tych kanapek możesz użyć również innego rodzaju pieczywa, np. ciabatty. Ciabattę opiecz najpierw krótko, aby była chrupiąca a kanapki smaczniejsze.

Tagi
Kuchnia PolskaPAPRYKArybycebulaŁOSOŚJAJKAKANAPKI NA ŚNIADANIEKANAPKI NA PRZYJĘCIEPROSTY PRZEPISPASTY DO KANAPEKszybkie danie
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemRama z masłemREKLAMARama z masłemZobacz wszystkie
REKLAMA
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemRama z masłemREKLAMARama z masłemZobacz wszystkie
REKLAMA
Komentarze (1)
Dawid Odpowiedz13.01.2017
wyglądają pysznie
Wszystkie komentarze
Zobacz również
Jak zrobić pastę jajeczną?
Jak zrobić pastę jajeczną?
Kanapki na jeden kęs
Kanapki na jeden kęs
Gofry inaczej – z wędzonym łososiem i szpinakiem
Gofry inaczej – z wędzonym łososiem i szpinakiem
Dobre kanapki nadziane po brzegi
Dobre kanapki nadziane po brzegi
Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem
avatar

Perfekcyjnie przyrządzone kanapki mogą być nie tylko smacznym sposobem na śniadanie, ale i świetną przekąską podczas przyjęcia. Przyrządź je ze zróżnicowanych składników, a następnie udekoruj kiełkami i świeżymi ziołami – będą prawdziwą ozdobą stołu. Aby przygotować apetyczną kanapkę z tego przepisu, na początek ugotuj jajka na twardo – wystudź je i dokładnie rozgnieć widelcem. Dodaj majonez oraz posiekaną natkę pietruszki. Po doprawieniu powstanie pasta, która będzie stanowić bazę dla pozostałych składników. Kromki chleba razowego pokrój na mniejsze części i każdą z nich posmaruj cienko margaryną. Przełóż na nie pastę – warto posłużyć się w tym celu workiem cukierniczym, dzięki któremu stworzysz dekoracyjne wzory. Z cienkich plastrów wędzonego łososia zrób efektowne różyczki, połóż je na kanapkach i udekoruj kiełkami, np. lucerny, rzodkiewki lub soczewicy. Na koniec posyp wierzch niewielkimi kawałkami grillowanej papryki i krążkami czerwonej cebuli. Przekonaj się, że wyborne przekąski mogą być bardzo łatwe w przygotowaniu.

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Potwierdzam, że mam ukończone 16.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl.
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Unilever Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa.

2. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych Unilever:  unilever.privacy@unilever.com

3. Twoje dane osobowe, tj. imię nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, ogólne dane geolokalizacyjne o miejscowości, z której łączysz się z Internetem są przetwarzane zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w celach marketingowych. Cele marketingowe, w zależności od zakresu zgód, które udzielasz, obejmować mogą działania z zakresu marketingu bezpośredniego (przekazywanie Ci treści marketingowych, w tym newsletterów i ofert, zgodnych z Twoimi preferencjami oraz zarządzanie nimi w tym zakresie, zaproszeń do akcji promocyjnych, loterii i konkursów dostępnymi dla miejscowości, w której przebywasz), analizowanie Twoich preferencji, aktywności i zainteresowań w celu dopasowania i umożliwienia otrzymywania potencjalnie interesujących Cię treści i ofert (profilowanie), zarządzanie przez Unilever Polska sp. z o.o. potencjalnymi możliwościami marketingowymi i sprzedażowymi oraz realizację związanych z tym procedur wewnętrznych, a także w celu związanym z przeprowadzeniem konkursu, promocji lub loterii, tj. w celu przyjmowania zgłoszeń uczestników, ustalenia prawa danego uczestnika do uzyskania nagrody, wydania nagrody, rozpatrzenia ewentualnych reklamacji oraz wykonania niezbędnych obowiązków prawnych ciążących na organizatorze w związku z organizacją akcji.

4. Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie Twojej zgody oraz prawnie uzasadnionego interesu Unilever, tj. art. 6 ust. 1 pkt. a) i f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej RODO oraz przepisów powszechnie obowiązujących,

5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne (w zależności od zakresu udzielonych przez Ciebie zgód) do uczestniczenia w działaniach marketingowych i promocyjnych oraz otrzymywania treści marketingowych (w tym newsletterów i ofert) z Unilever Polska sp. z o.o.

6. Przysługuje Ci:
a) prawo dostępu do podanych danych osobowych,
b) prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania podanych danych osobowych,
c) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania podanych danych osobowych,
d) prawo żądania przenoszenia podanych danych osobowych,
e) prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie, co pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem ich przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem wg RODO,
f) oświadczenia o powyższym uczestnik może złożyć w formie pisemnej na adres:  unilever.privacy@unilever.com
g) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego do ochrony danych osobowych, w sytuacji gdy uznasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane z naruszeniem przepisów,

7. Odbiorcami Twoich danych osobowych są: podmioty z grupy kapitałowej Unilever, mające prawnie uzasadniony interes w przetwarzaniu danych osobowych w ramach grupy kapitałowej dla wewnętrznych celów administracyjnych, upoważnieni pracownicy administratora i podmioty w przetwarzające dane osobowe w imieniu administratora danych osobowych, którymi mogą być dostawcy usług informatycznych, agencje marketingowe, organizatorzy akcji marketingowych i promocyjnych, loterii i konkursów oraz podmioty świadczące usługi kurierskie i pocztowe.

8. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych, jednak nie dłużej niż przez 2 lata, licząc od Twojej ostatniej aktywności jako zalogowany użytkownik w aplikacji przepisy.pl lub na stronie przepisy.pl lub otwarcia przez Ciebie newslettera przepisy.pl . Dane osobowe będą usuwane również w sytuacji, gdy osoba, które dane dotyczą zwróci się o ich usunięcie lub wycofa udzieloną zgodę lub po uzyskaniu informacji, że przechowywane dane są nieaktualne lub niedokładne. Dane uzyskane przy okazji akcji promocyjnych, konkursów i loterii mogą być przechowywane do czasu wygaśnięcia ewentualnych roszczeń, zaś dane osobowe laureatów będą przechowywane w okresie przewidzianym dla celów sprawozdawczości wymaganej przepisami prawa, w szczególności sprawozdawczości podatkowej.

9. Administrator oraz podmioty przetwarzające dane zobowiązują się zapewnić odpowiednie środki ochrony Twoich danych zgodnie z instrukcjami i politykami grupy Unilever oraz obowiązującymi przepisami prawa. W przypadku, gdy przetwarzanie obejmowało będzie przesyłanie danych poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego, będzie ono odbywało się z wykorzystaniem standardowych klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską, w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych wymaganego przepisami prawa.

10. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe zapoznaj się z naszą  Polityką Prywatności oraz  Polityką Plików Cookie.

Dziękujemy!

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

31
Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy
KnorrKasiaHellmann'sRama
Algida
Lipton
Cartedor
KontaktRegulaminPolityka prywatnościPolityka plików cookieMapa witryny
Właśnie ktoś wyświetla ten przepis:
Kaszotto z kurczakiem, grzybami leśnymi i zielonym groszkiem
  • 30 minut
  • Łatwe
  • 4 osoby