Kanapki z polędwicą z indyka, warzywa surowe

1 porcja | %*w porcji** | |
---|---|---|
Energia | 1133.9 kJ / 271 Kcal | 14 % |
Tłuszcz | 9.3 g | 13 % |
w tym kwasy tłuszczowe: nasycone | 2.8 g | 14 % |
Węglowodany | 46.5 g | 18 % |
w tym cukry | 1.7 g | 2 % |
Błonnik | 8.5 g | - |
Białko | 8.4 g | 17 % |
Sól | 1.2 g | 20 % |
* % referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). ** 1 porcja ok. 275 gr. Przepis pozwala na przygotowanie 1 porcji. *** 1 Kcal = 4,184 kJ |
- Krok 1Kromki chleba posmaruj Florą Original.
- Krok 2Sałatę umyj i połóż na kanapce.
- Krok 3Połóż na pieczywie plasterki polędwicy.
- Krok 4Umyj pomidora i pokrój na drobne kawałki. Włóż do miseczki.
- Krok 5Posiekaj drobno cebulę i dodaj do pomidora. Całość dokładnie wymieszaj. Zjedz surówkę z kanapką.
Posiłek jest źródłem: witaminy C, potasu, magnezu, żelaza, cynku, witaminy A, witaminy D, witaminy B6.
Pyszne kanapki z polędwicą z indyka i surowymi warzywami są apetycznym i godnym polecenia daniem podczas zdrowej diety. Do przygotowania tych śniadaniowych kanapek wybierz żytni chleb razowy, który na długo zapewnia uczucie sytości, a dodatkowo zawiera więcej składników odżywczych niż jego odpowiednik z białej mąki pszennej. Z dodatkiem wysokiej jakości tłuszczu do smarowania pieczywa, chudej wędliny z indyka oraz warzyw: chrupiącej sałaty i soczystych pomidorów, kanapki będą stanowiły świetny sposób na pożywny i smaczny początek dzień. Posyp je pokrojoną drobno cebulą, zwyczajną lub czerwoną, a jeśli chcesz, udekoruj dodatkowo szczypiorkiem albo posiekaną pietruszką. Pożywne kanapki z polędwicą z indyka zrobisz bardzo szybko, dlatego będąc na zdrowej diecie, nie pomijaj śniadań, tylko zadbaj o to, żeby były fit, smaczne i zbilansowane. Porcja, którą proponujemy to 271 kcal, pełnych zdrowia, witamin oraz składników mineralnych. Wypróbuj i podziel się swoją opinią. Życzymy smacznego na dobry początek dnia!