Kanapki z polędwicą z indyka, warzywa surowe

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

8

59 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

182 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

163 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 plaster

1 sztuka

2 łyżeczki

0.17 grama

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kromki chleba posmaruj Florą Original.

Kanapki z polędwicą z indyka, warzywa surowe - Krok 1

Krok 2

Sałatę umyj i połóż na kanapce.

Kanapki z polędwicą z indyka, warzywa surowe - Krok 2

Krok 3

Połóż na pieczywie plasterki polędwicy.

Kanapki z polędwicą z indyka, warzywa surowe - Krok 3

Krok 4

Umyj pomidora i pokrój na drobne kawałki. Włóż do miseczki.

Kanapki z polędwicą z indyka, warzywa surowe - Krok 4

Krok 5

Posiekaj drobno cebulę i dodaj do pomidora. Całość dokładnie wymieszaj. Zjedz surówkę z kanapką.

Kanapki z polędwicą z indyka, warzywa surowe - Krok 5
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest źródłem: witaminy C, potasu, magnezu, żelaza, cynku, witaminy A, witaminy D, witaminy B6.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z polędwicą z indyka, warzywa surowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z polędwicą z indyka, warzywa surowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z polędwicą z indyka, warzywa surowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z polędwicą z indyka, warzywa surowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z polędwicą z indyka, warzywa surowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z polędwicą z indyka, warzywa surowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z polędwicą z indyka, warzywa surowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapki z polędwicą z indyka, warzywa suroweKanapki z polędwicą z indyka, warzywa surowe

Pyszne kanapki z polędwicą z indyka i surowymi warzywami są apetycznym i godnym polecenia daniem podczas zdrowej diety. Do przygotowania tych śniadaniowych kanapek wybierz żytni chleb razowy, który na długo zapewnia uczucie sytości, a dodatkowo zawiera więcej składników odżywczych niż jego odpowiednik z białej mąki pszennej. Z dodatkiem wysokiej jakości tłuszczu do smarowania pieczywa, chudej wędliny z indyka oraz warzyw: chrupiącej sałaty i soczystych pomidorów, kanapki będą stanowiły świetny sposób na pożywny i smaczny początek dzień. Posyp je pokrojoną drobno cebulą, zwyczajną lub czerwoną, a jeśli chcesz, udekoruj dodatkowo szczypiorkiem albo posiekaną pietruszką. Pożywne kanapki z polędwicą z indyka zrobisz bardzo szybko, dlatego będąc na zdrowej diecie, nie pomijaj śniadań, tylko zadbaj o to, żeby były fit, smaczne i zbilansowane. Porcja, którą proponujemy to 271 kcal, pełnych zdrowia, witamin oraz składników mineralnych. Wypróbuj i podziel się swoją opinią. Życzymy smacznego na dobry początek dnia!