Kanapki z serem kozim i warzywami, figi suszone

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

147

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 sztuki

7 sztuk

100 gramów

0.5 sztuki

3 sztuki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na posmarowanym margaryną pieczywie ułóż ser kozi.

Kanapki z serem kozim i warzywami, figi suszone - Krok 1

Krok 2

Podawaj z połówkami rzodkiewki, plasterkami kalarepy, słupkami ogórka i suszonymi figami.

Kanapki z serem kozim i warzywami, figi suszone - Krok 2
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, witaminy A, witaminy B1, witaminy B2, witaminy B6, witaminy C, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z serem kozim i warzywami, figi suszone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z serem kozim i warzywami, figi suszone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z serem kozim i warzywami, figi suszone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z serem kozim i warzywami, figi suszone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z serem kozim i warzywami, figi suszone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z serem kozim i warzywami, figi suszone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z serem kozim i warzywami, figi suszone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej