Kanapki z serem kozim i warzywami, figi suszone

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

26

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

0.5 sztuki

3 sztuki

3 sztuki

7 sztuk

3 sztuki

2 łyżeczki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na posmarowanym margaryną pieczywie ułóż ser kozi.

Kanapki z serem kozim i warzywami, figi suszone - Krok 1

Krok 2

Podawaj z połówkami rzodkiewki, plasterkami kalarepy, słupkami ogórka i suszonymi figami.

Kanapki z serem kozim i warzywami, figi suszone - Krok 2
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, witaminy A, witaminy B1, witaminy B2, witaminy B6, witaminy C, folianów.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej