
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
10 łyżek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso myjemy, osuszamy a następnie kroimy na cienkie kawałki. Oprószamy przyprawą Knorr, odrobiną mąki.

Krok 2
Jajko ubijamy z solą. Podgrzewamy patelnię z olejem. Ser przesypujemy do miski z tymiankiem. Kawałki kurczaka zanurzamy w jajku a następnie obtaczamy w misce z parmezanem. Smażymy aż do zezłocenia.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kąski kurczaka w aromatycznej panierce
Kurczak w aromatycznej panierce to coś specjalnego dla wielbicieli niebanalnych smaków. Tej wersji kurczaka jeszcze nie znacie! Sprawdzi się doskonale jako smakowity kąsek na przyjęcie.


































