Kąski kurczaka w aromatycznej panierce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kąski kurczaka w aromatycznej panierce

Autor: Lawendowy Dom

ratingratingratingratingrating

1

heart
50 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

10 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso myjemy, osuszamy a następnie kroimy na cienkie kawałki. Oprószamy przyprawą Knorr, odrobiną mąki.

Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - Krok 1

Krok 2

Jajko ubijamy z solą. Podgrzewamy patelnię z olejem. Ser przesypujemy do miski z tymiankiem. Kawałki kurczaka zanurzamy w jajku a następnie obtaczamy w misce z parmezanem. Smażymy aż do zezłocenia.

Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak wolno gotowany
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kąski kurczaka w aromatycznej panierceKąski kurczaka w aromatycznej panierce

Kurczak w aromatycznej panierce to coś specjalnego dla wielbicieli niebanalnych smaków. Tej wersji kurczaka jeszcze nie znacie! Sprawdzi się doskonale jako smakowity kąsek na przyjęcie.