Kąski kurczaka w aromatycznej panierce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kąski kurczaka w aromatycznej panierce

Autor: Lawendowy Dom

ratingratingratingratingrating

1

heart
50 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

10 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso myjemy, osuszamy a następnie kroimy na cienkie kawałki. Oprószamy przyprawą Knorr, odrobiną mąki.

Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - Krok 1

Krok 2

Jajko ubijamy z solą. Podgrzewamy patelnię z olejem. Ser przesypujemy do miski z tymiankiem. Kawałki kurczaka zanurzamy w jajku a następnie obtaczamy w misce z parmezanem. Smażymy aż do zezłocenia.

Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kąski kurczaka w aromatycznej panierceKąski kurczaka w aromatycznej panierce

Kurczak w aromatycznej panierce to coś specjalnego dla wielbicieli niebanalnych smaków. Tej wersji kurczaka jeszcze nie znacie! Sprawdzi się doskonale jako smakowity kąsek na przyjęcie.