Kąski kurczaka w aromatycznej panierce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kąski kurczaka w aromatycznej panierce

Autor: Lawendowy Dom

ratingratingratingratingrating

1

heart
50 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

10 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso myjemy, osuszamy a następnie kroimy na cienkie kawałki. Oprószamy przyprawą Knorr, odrobiną mąki.

Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - Krok 1

Krok 2

Jajko ubijamy z solą. Podgrzewamy patelnię z olejem. Ser przesypujemy do miski z tymiankiem. Kawałki kurczaka zanurzamy w jajku a następnie obtaczamy w misce z parmezanem. Smażymy aż do zezłocenia.

Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kąski kurczaka w aromatycznej panierceKąski kurczaka w aromatycznej panierce

Kurczak w aromatycznej panierce to coś specjalnego dla wielbicieli niebanalnych smaków. Tej wersji kurczaka jeszcze nie znacie! Sprawdzi się doskonale jako smakowity kąsek na przyjęcie.