Kąski kurczaka w aromatycznej panierce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kąski kurczaka w aromatycznej panierce

Autor: Lawendowy Dom

ratingratingratingratingrating

1

41 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

10 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso myjemy, osuszamy a następnie kroimy na cienkie kawałki. Oprószamy przyprawą Knorr, odrobiną mąki.

Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - Krok 1

Krok 2

Jajko ubijamy z solą. Podgrzewamy patelnię z olejem. Ser przesypujemy do miski z tymiankiem. Kawałki kurczaka zanurzamy w jajku a następnie obtaczamy w misce z parmezanem. Smażymy aż do zezłocenia.

Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak w cieście
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kąski kurczaka w aromatycznej panierceKąski kurczaka w aromatycznej panierce

Kurczak w aromatycznej panierce to coś specjalnego dla wielbicieli niebanalnych smaków. Tej wersji kurczaka jeszcze nie znacie! Sprawdzi się doskonale jako smakowity kąsek na przyjęcie.