Kąski kurczaka w aromatycznej panierce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kąski kurczaka w aromatycznej panierce

Autor: Lawendowy Dom

ratingratingratingratingrating

1

heart
50 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

10 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso myjemy, osuszamy a następnie kroimy na cienkie kawałki. Oprószamy przyprawą Knorr, odrobiną mąki.

Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - Krok 1

Krok 2

Jajko ubijamy z solą. Podgrzewamy patelnię z olejem. Ser przesypujemy do miski z tymiankiem. Kawałki kurczaka zanurzamy w jajku a następnie obtaczamy w misce z parmezanem. Smażymy aż do zezłocenia.

Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kąski kurczaka w aromatycznej panierce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak z brokułami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kąski kurczaka w aromatycznej panierceKąski kurczaka w aromatycznej panierce

Kurczak w aromatycznej panierce to coś specjalnego dla wielbicieli niebanalnych smaków. Tej wersji kurczaka jeszcze nie znacie! Sprawdzi się doskonale jako smakowity kąsek na przyjęcie.