
Składniki
1 sztuka
100 kilogramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z ciasta wykrawamy kwadraty - mnie wyszło 15. Układamy je na wyłożonej papierem blaszce, smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy 10-15 minut w nagrzanym do 180 st. C piecyku.
Krok 2
Mięso kroimy w kostkę, oprószamy solą, pieprzem, rozkruszonym czosnkiem i smażymy na oliwie ok. 5 minut. Przekładamy na ręcznik papierowy, by odciekły z nadmiaru tłuszczu.
Krok 3
Upeczone ciastka smarujemy łyżeczką pesto, dajemy na to 2 kawałki kurczaka, kawałek serka, oliwkę, z wierzchu posypujemy serem żółtym.
Krok 4
Tuż przed podaniem wstawiamy na 1,5 minuty do mikrofalówki. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































