Kąski na raz, dwa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kąski na raz, dwa

Autor: Agni

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

100 kilogramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z ciasta wykrawamy kwadraty - mnie wyszło 15. Układamy je na wyłożonej papierem blaszce, smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy 10-15 minut w nagrzanym do 180 st. C piecyku.

Krok 2

Mięso kroimy w kostkę, oprószamy solą, pieprzem, rozkruszonym czosnkiem i smażymy na oliwie ok. 5 minut. Przekładamy na ręcznik papierowy, by odciekły z nadmiaru tłuszczu.

Krok 3

Upeczone ciastka smarujemy łyżeczką pesto, dajemy na to 2 kawałki kurczaka, kawałek serka, oliwkę, z wierzchu posypujemy serem żółtym.

Krok 4

Tuż przed podaniem wstawiamy na 1,5 minuty do mikrofalówki. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kąski na raz, dwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kąski na raz, dwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kąski na raz, dwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kąski na raz, dwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kąski na raz, dwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kąski na raz, dwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kąski na raz, dwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kąski na raz, dwa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej