Kąski na raz, dwa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kąski na raz, dwa

Autor: Agni

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

100 kilogramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z ciasta wykrawamy kwadraty - mnie wyszło 15. Układamy je na wyłożonej papierem blaszce, smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy 10-15 minut w nagrzanym do 180 st. C piecyku.

Krok 2

Mięso kroimy w kostkę, oprószamy solą, pieprzem, rozkruszonym czosnkiem i smażymy na oliwie ok. 5 minut. Przekładamy na ręcznik papierowy, by odciekły z nadmiaru tłuszczu.

Krok 3

Upeczone ciastka smarujemy łyżeczką pesto, dajemy na to 2 kawałki kurczaka, kawałek serka, oliwkę, z wierzchu posypujemy serem żółtym.

Krok 4

Tuż przed podaniem wstawiamy na 1,5 minuty do mikrofalówki. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kąski na raz, dwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kąski na raz, dwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kąski na raz, dwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kąski na raz, dwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kąski na raz, dwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kąski na raz, dwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kąski na raz, dwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kąski na raz, dwa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placuszki z cukinii
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej