Kąski na raz, dwa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kąski na raz, dwa

Autor: Agni

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

100 kilogramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z ciasta wykrawamy kwadraty - mnie wyszło 15. Układamy je na wyłożonej papierem blaszce, smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy 10-15 minut w nagrzanym do 180 st. C piecyku.

Krok 2

Mięso kroimy w kostkę, oprószamy solą, pieprzem, rozkruszonym czosnkiem i smażymy na oliwie ok. 5 minut. Przekładamy na ręcznik papierowy, by odciekły z nadmiaru tłuszczu.

Krok 3

Upeczone ciastka smarujemy łyżeczką pesto, dajemy na to 2 kawałki kurczaka, kawałek serka, oliwkę, z wierzchu posypujemy serem żółtym.

Krok 4

Tuż przed podaniem wstawiamy na 1,5 minuty do mikrofalówki. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kąski na raz, dwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kąski na raz, dwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kąski na raz, dwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kąski na raz, dwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kąski na raz, dwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kąski na raz, dwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kąski na raz, dwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kąski na raz, dwa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej