
Składniki
1 sztuka
120 gramów
0.25 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
3 listków
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
50 gramów
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wsyp zawartość opakowania do garnka, zalej 300 ml wody i gotuj około 15 minut, aż kasza zmięknie.

Krok 2
Przesmaż chorizo pokrojone w kostkę, dodaj cebulę i paprykę.

Krok 3
Dodaj pozostałe składniki jajko, mąkę i przyprawy.

Krok 4
Z powstałej masy uformuj jednakowej wielkości kotlety i smaż je na oleju.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kotlety z kaszy bulgur Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kotlety z chorizo
Pora na ucztę w prawdziwie hiszpańskim stylu! Dziś po lupę weźmiemy przepis na tradycyjne kotlety w zupełnie nowej odsłonie. Koniec z monotonią w kuchni! Pożegnaj się na jakiś czas z potrawami towarzyszącymi Ci każdego dnia. Sięgnij po składniki, które pozwolą przygotować Ci ulubione receptury w zupełnie innym wydaniu. Kotlety z chorizo to coś, czego nie możesz sobie odmówić!
Dla kogo?
To kotlety idealne dla wszystkich miłośników chorizo. Jeśli nie wiesz, jak smakuje tradycyjna hiszpańska kiełbasa, to tym bardziej musisz sięgnąć po ten przepis.
Na jaką okazję?
Kotlety z chorizo to ciekawa alternatywa dla typowych kotletów drobiowych. Ten smak z pewnością Cię zaskoczy!
Czy wiesz, że?
Chorizo to najpopularniejsza odmiana kiełbasy w całej Hiszpanii. Przygotowuje się ją według ściśle opracowanej receptury. Do jej przyrządzenia używa się zmielonej wieprzowiny z dodatkiem soli, czosnku i papryki.
Dla urozmaicenia:
Dodaj kotletom i chorizo jeszcze więcej charakteru! Jak to zrobić? W tym celu sięgnij po odrobinę papryczki chili.