Kaszotto meksykańskie Knorr przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kaszotto meksykańskie Knorr

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż ją.

Krok 2

Gdy uzyska jasnobrązowy kolor dodaj kukurydzę i zawartość torebki.

Krok 3

Całość zalej pomidorami i 250 ml wrzącej wody, gotuj przez 15 min.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Możesz dodać świeżą kolendrę i awokado.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto meksykańskie Knorr - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto meksykańskie Knorr - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto meksykańskie Knorr - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto meksykańskie Knorr - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto meksykańskie Knorr - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto meksykańskie Knorr - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto meksykańskie Knorr - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kaszotto meksykańskie KnorrKaszotto meksykańskie Knorr

Kasza rządzi w kuchniach! Już dawno przestała być kojarzona wyłącznie ze składnikiem uwielbianego w polskich kulinariach krupniku. Tym razem na stole pojawią się kasza bulgur i quinoa w apetycznej kombinacji z meksykańską nutą. Pyszne i proste danie, które fantastycznie urozmaici codzienne posiłki. Czas na przepis na kaszotto meksykańskie, prosto od Knorr!

Dla kogo?

Dla miłośników kulinarnych ciekawostek. Kaszotto meksykańskie to znakomity sposób na poznawanie nowych gatunków kasz, które stanowią świetną alternatywę dla popularnych w polskiej kuchni kaszy jęczmiennej i gryczanej.

Na jaką okazję?

Proste w przygotowaniu kaszotto meksykańskie to strzał w dziesiątkę, gdy brakuje pomysłów na niebanalne danie obiadowe lub gorącą kolację.

Czy wiesz, że?

Kasza bulgur jest bardzo dobrze znana kucharzom na Bliskim Wschodzie. Z kolei quinoa, zwana także komosą ryżową, stanowi jeden z podstawowych artykułów żywnościowych w Ameryce Południowej.

Dla urozmaicenia:

Fani pikantnych smaków mogą dodać do kaszotta drobno pokrojoną paprykę chili.