Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż ją.
Krok 2
Gdy uzyska jasnobrązowy kolor dodaj kukurydzę i zawartość torebki.
Krok 3
Całość zalej pomidorami i 250 ml wrzącej wody, gotuj przez 15 min.
Dobra rada:
Możesz dodać świeżą kolendrę i awokado.
Przepisy w Waszym wykonaniu
trudne
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kaszotto meksykańskie Knorr
Kasza rządzi w kuchniach! Już dawno przestała być kojarzona wyłącznie ze składnikiem uwielbianego w polskich kulinariach krupniku. Tym razem na stole pojawią się kasza bulgur i quinoa w apetycznej kombinacji z meksykańską nutą. Pyszne i proste danie, które fantastycznie urozmaici codzienne posiłki. Czas na przepis na kaszotto meksykańskie, prosto od Knorr!
Dla kogo?
Dla miłośników kulinarnych ciekawostek. Kaszotto meksykańskie to znakomity sposób na poznawanie nowych gatunków kasz, które stanowią świetną alternatywę dla popularnych w polskiej kuchni kaszy jęczmiennej i gryczanej.
Na jaką okazję?
Proste w przygotowaniu kaszotto meksykańskie to strzał w dziesiątkę, gdy brakuje pomysłów na niebanalne danie obiadowe lub gorącą kolację.
Czy wiesz, że?
Kasza bulgur jest bardzo dobrze znana kucharzom na Bliskim Wschodzie. Z kolei quinoa, zwana także komosą ryżową, stanowi jeden z podstawowych artykułów żywnościowych w Ameryce Południowej.
Dla urozmaicenia:
Fani pikantnych smaków mogą dodać do kaszotta drobno pokrojoną paprykę chili.