Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż ją.
Krok 2
Gdy uzyska jasnobrązowy kolor dodaj kukurydzę i zawartość torebki.
Krok 3
Całość zalej pomidorami i 250 ml wrzącej wody, gotuj przez 15 min.
Dobra rada:
Możesz dodać świeżą kolendrę i awokado.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kaszotto meksykańskie Knorr
Kasza rządzi w kuchniach! Już dawno przestała być kojarzona wyłącznie ze składnikiem uwielbianego w polskich kulinariach krupniku. Tym razem na stole pojawią się kasza bulgur i quinoa w apetycznej kombinacji z meksykańską nutą. Pyszne i proste danie, które fantastycznie urozmaici codzienne posiłki. Czas na przepis na kaszotto meksykańskie, prosto od Knorr!
Dla kogo?
Dla miłośników kulinarnych ciekawostek. Kaszotto meksykańskie to znakomity sposób na poznawanie nowych gatunków kasz, które stanowią świetną alternatywę dla popularnych w polskiej kuchni kaszy jęczmiennej i gryczanej.
Na jaką okazję?
Proste w przygotowaniu kaszotto meksykańskie to strzał w dziesiątkę, gdy brakuje pomysłów na niebanalne danie obiadowe lub gorącą kolację.
Czy wiesz, że?
Kasza bulgur jest bardzo dobrze znana kucharzom na Bliskim Wschodzie. Z kolei quinoa, zwana także komosą ryżową, stanowi jeden z podstawowych artykułów żywnościowych w Ameryce Południowej.
Dla urozmaicenia:
Fani pikantnych smaków mogą dodać do kaszotta drobno pokrojoną paprykę chili.