Kaszotto orientalne a’la warzywne curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszotto orientalne a’la warzywne curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
58 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

91 osób wydrukowało

Pobierz pdf

205 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

80 gramów

50 gramów

100 mililitrów

1 szczypta

0.25 sztuki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku przesmaż na oleju cebulę, połowe chili, marchew i cukinią pokrojoną w kostkę.

Kaszotto orientalne a’la warzywne curry - Krok 1

Krok 2

Następnie dodaj saszetkę Kaszotto Orientalne i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut.

Kaszotto orientalne a’la warzywne curry - Krok 2

Krok 3

Pod koniec gotowania dodaj fasolkę szparagową, groszek oraz jogurt i wymieszaj. Podawaj, posypane świeżą kolendrą i pozostałą chili.

Kaszotto orientalne a’la warzywne curry - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto orientalne a’la warzywne curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto orientalne a’la warzywne curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto orientalne a’la warzywne curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto orientalne a’la warzywne curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto orientalne a’la warzywne curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto orientalne a’la warzywne curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto orientalne a’la warzywne curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszotto orientalne a’la warzywne curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kaszotto orientalne a’la warzywne curryKaszotto orientalne a’la warzywne curry

Kuchnia orientalna przyciąga wyrazistym i nieoczywistym smakiem. O tego typu posiłkach bez wątpienia nie da się powiedzieć, że są mdłe lub bez wyrazu. Jeśli dopiero poznajesz receptury pochodzące z tego zakątka świata, mamy coś dla Ciebie! Sięgnij po kaszotto orientalne à la warzywne curry i zobacz, co kryje się w środku.

Dla kogo?

Dla wszystkich osób, które lubią orientalną kuchnię. Bogactwo różnorodnych przypraw, wyraziste smaki i kolory na talerzu? Mówisz, masz! Kaszotto orientalne à la warzywne curry wpisze się w Twoje oczekiwania.

Na jaką okazję?

To danie, które możesz przygotować na wiele okazji. Obiad z rodziną, kolacja z przyjaciółmi, a może posiłek do pracy? W każdej wersji sprawdzi się wyśmienicie!

Czy wiesz, że?

Kaszotto to ciekawy sposób na danie z kaszą w roli głównej, które dzięki wyjątkowej kompozycji warzyw, ziół i przypraw pozwala wydobyć prawdziwy smak kaszy.

Dla urozmaicenia:

Kaszotto à la warzywne curry podawaj posypane świeżą kolendrą i z dodatkiem chili.