Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

4

heart
129 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

400 gramów

1 litr

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Umyj i obierz banany.

Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - Krok 1

Krok 2

Truskawki wyjmij z zamrażarki, odstaw na trochę. Do koktajlu użyj lekko zmrożone.

Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - Krok 2

Krok 3

Zmiksuj blenderem truskawki z bananem. Dodaj maślankę i ponownie zmiksuj całość.

Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj koktajl z otrębami.

Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, magnezu, miedzi, manganu, witaminy C, witaminy B2, witaminy B6, folianów, witaminy B12.

1

Opinie o przepisie

  • Oliwia Małecka

    Oliwia Małecka , 22.09.2018

    Zrobiłam troche inaczej i nie jesy źle chociaż myślę, że normalne byłoby lepsze.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej