Krewetki ze szpinakiem i kaszą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki ze szpinakiem i kaszą

Autor: nati_cook Natalia

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

100 gramów

1 opakowanie

1 garść

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki obrać, podsmażyć na oliwie z oliwek przez kilka minut, aż będą różowego koloru. Dodać sok z cytryny, sos sojowy, pieprz, drobno posiekany czosnek. Wymieszać.

Krok 2

Do krewetek dodać świeży szpinak oraz wodę, dusić raz pod przykryciem aż szpinak będzie miękki. Wymieszać.

Krok 3

Kaszę Knorr gotować przez 8 minut. Wyłożyć na talerz, posypując natką pietruszki. Podawać razem z krewetkami i szpinakiem. Smacznego!

nati_cook Natalia

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

4

Opinie o przepisie

  • mgengla

    mgengla , 28.10.2019

    Super przepis

    Odpowiedz Odpowiedz
  • mgengla

    mgengla , 28.10.2019

    Ok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • mgengla

    mgengla , 28.10.2019

    Super przepis , szybko i łatwo zrobić

    Odpowiedz Odpowiedz
  • mgengla

    mgengla , 28.10.2019

    Bardzo smaczne danie, mojej rodzinie sie spodobało, dziękuję.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki ze szpinakiem i kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki ze szpinakiem i kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki ze szpinakiem i kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki ze szpinakiem i kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki ze szpinakiem i kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki ze szpinakiem i kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki ze szpinakiem i kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej