Krewetki ze szpinakiem i kaszą

Autor: nati_cook Natalia

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

250 gramów

100 gramów

1 opakowanie

1 garść

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki obrać, podsmażyć na oliwie z oliwek przez kilka minut, aż będą różowego koloru. Dodać sok z cytryny, sos sojowy, pieprz, drobno posiekany czosnek. Wymieszać.

Krok 2

Do krewetek dodać świeży szpinak oraz wodę, dusić raz pod przykryciem aż szpinak będzie miękki. Wymieszać.

Krok 3

Kaszę Knorr gotować przez 8 minut. Wyłożyć na talerz, posypując natką pietruszki. Podawać razem z krewetkami i szpinakiem. Smacznego!

4

Opinie o przepisie

  • mgengla

    mgengla , 28.10.2019

    Super przepis

    Odpowiedz Odpowiedz
  • mgengla

    mgengla , 28.10.2019

    Ok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • mgengla

    mgengla , 28.10.2019

    Super przepis , szybko i łatwo zrobić

    Odpowiedz Odpowiedz
  • mgengla

    mgengla , 28.10.2019

    Bardzo smaczne danie, mojej rodzinie sie spodobało, dziękuję.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki ze szpinakiem i kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki ze szpinakiem i kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki ze szpinakiem i kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki ze szpinakiem i kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki ze szpinakiem i kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki ze szpinakiem i kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki ze szpinakiem i kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej