Krucha szarlotka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

24

302 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 szklanki

0.5 szklanki

1 sztuka

4 sztuki

2 łyżki

2 łyżeczki

masa jabłkowa:

1 kilogram

0.5 szklanki

1 opakowanie

1

piana:

4 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki ciasta zagnieść i podzielić na 3 części, 1 część zamrozić, dwie rozwałkować.

Krok 2

Formę do ciasta wysmarować i wysypać tartą bułką, wyłożyć ciasto.

Krok 3

Jabłka obrane i pokrojone na cząstki wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem, poddusić w rondlu, wystudzić.

Krok 4

Ubić na sztywno pianę z białek.

Krok 5

Na rozłożone w formie ciasto wyłożyć jabłka, na jabłka wyłożyć ubitą pianę, a następnie zetrzeć zamrożone ciasto.

Krok 6

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Tagi:FRISCO
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krucha szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krucha szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krucha szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krucha szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krucha szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krucha szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krucha szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Consommé z dorsza
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej