Kruche rogaliki migdałowe

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

67

664 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

768 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1697 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

150 gramów

350 gramów

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 160°C Płatki migdałowe upraż na suchej patelni, aż się lekko zrumienią, ostudź. Kasię ubij z cukrem pudrem na puszystą masę.

Kruche rogaliki migdałowe - Krok 1

Krok 2

Następnie do ubitej Kasi dosyp mąkę, szczyptę soli i migdały.

Kruche rogaliki migdałowe - Krok 2

Krok 3

Zagnieć dokładnie ciasto, uformuj z niego kulę i lekko ją spłaszcz.

Kruche rogaliki migdałowe - Krok 3

Krok 4

Ciasto zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na około pół godziny.

Kruche rogaliki migdałowe - Krok 4

Krok 5

Ze schłodzonego ciasta nabieraj porcje wielkości orzecha włoskiego i formuj z nich wałeczki, a następnie księżyce. Rozłóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160°C. Ciasteczka piecz przez 15 minut na złocisty kolor. Wyjmij z pieca i ostudź. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Kruche rogaliki migdałowe - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Dominika Woś

    Dominika Woś , 16.11.2015

    ten obrazek nie do końca się zgadza :D ale ciasteczka proste i pyszne ! :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche rogaliki migdałowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche rogaliki migdałowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche rogaliki migdałowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche rogaliki migdałowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche rogaliki migdałowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche rogaliki migdałowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche rogaliki migdałowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej