Kruche rogaliki migdałowe

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

67

654 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

399 osób wydrukowało

Pobierz pdf

860 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

350 gramów

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 160°C Płatki migdałowe upraż na suchej patelni, aż się lekko zrumienią, ostudź. Kasię ubij z cukrem pudrem na puszystą masę.

Kruche rogaliki migdałowe - Krok 1

Krok 2

Następnie do ubitej Kasi dosyp mąkę, szczyptę soli i migdały.

Kruche rogaliki migdałowe - Krok 2

Krok 3

Zagnieć dokładnie ciasto, uformuj z niego kulę i lekko ją spłaszcz.

Kruche rogaliki migdałowe - Krok 3

Krok 4

Ciasto zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na około pół godziny.

Kruche rogaliki migdałowe - Krok 4

Krok 5

Ze schłodzonego ciasta nabieraj porcje wielkości orzecha włoskiego i formuj z nich wałeczki, a następnie księżyce. Rozłóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160°C. Ciasteczka piecz przez 15 minut na złocisty kolor. Wyjmij z pieca i ostudź. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Kruche rogaliki migdałowe - Krok 5
Tagi:
1

Opinie o przepisie

  • Dominika Woś

    Dominika Woś

    ten obrazek nie do końca się zgadza :D ale ciasteczka proste i pyszne ! :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche rogaliki migdałowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche rogaliki migdałowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche rogaliki migdałowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche rogaliki migdałowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche rogaliki migdałowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche rogaliki migdałowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche rogaliki migdałowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej