Krupnik grzybowy z pieczonymi klopsikami

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

4

107 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 litr

200 gramów

5 sztuk

2 sztuki

0.5 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

50 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso połącz z bułką tartą i połową posiekanego koperku. Dopraw do smaku. Uformuj małe klopsiki wielkości orzecha laskowego, ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i upiecz w piekarniku – 180 st. 5 minut.

Krupnik grzybowy z pieczonymi klopsikami - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę, włoszczyznę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę oraz warzywa. Następnie wlej bulion, dodaj pokruszone grzyby i doprowadź zupę do wrzenia.

Krupnik grzybowy z pieczonymi klopsikami - Krok 2

Krok 3

Ziemniaki obierz i pokrój w centymetrowej grubości kostkę. Zawartość opakowania Knorr wsyp do garnka, zmniejsz ogień i gotuj ok. 15 minut.

Krupnik grzybowy z pieczonymi klopsikami - Krok 3

Krok 4

5 minut przed końcem czasu dodaj ziemniaki, gotuj do momentu gdy będą miękkie.

Krupnik grzybowy z pieczonymi klopsikami - Krok 4

Krok 5

Na koniec do zupy dodaj upieczone klopsiki oraz pokrojony koperek. Zupę zapraw śmietaną, dopraw do smaku i podawaj.

Krupnik grzybowy z pieczonymi klopsikami - Krok 5
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Świeże chrupiące pieczywo będzie fantastycznym dodatkiem do tej aromatycznej zupy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupnik grzybowy z pieczonymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupnik grzybowy z pieczonymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupnik grzybowy z pieczonymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupnik grzybowy z pieczonymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupnik grzybowy z pieczonymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupnik grzybowy z pieczonymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupnik grzybowy z pieczonymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krupnik grzybowy z pieczonymi klopsikamiKrupnik grzybowy z pieczonymi klopsikami

Z połączenia dwóch klasycznych zup, czyli krupniku i grzybowej, może powstać coś zupełnie nieoczywistego – grzybowy krupnik z klopsikami! Ciekawi Cię takie zestawienie? Jeśli tak, to nie zwlekaj i przygotuj przepis już dziś.

Dla kogo?

Krupnik grzybowy z pieczonymi klopsikami to coś dla lubiących dania nieskomplikowane i przyrządzane w mniej niż 40 minut.

Na jaką okazję?

Krupnik grzybowy z pieczonymi klopsikami jest znakomitą, rozgrzewającą propozycją na obiad.

Czy wiesz, że?

Kaszotto grzybowe Knorr charakteryzuje się delikatnym smakiem warzyw, który został przełamany wyrazistym akcentem aromatycznych ziół.

Dla urozmaicenia

Chrupiące, złociste grzanki świetnie sprawdzą się jako dodatek do tego typu zupy.