Krupnik grzybowy z pieczonymi klopsikami
łatwe
206 osób zapisało

Składniki
1 litr
200 gramów
5 sztuk
2 sztuki
0.5 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
50 mililitrów
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso połącz z bułką tartą i połową posiekanego koperku. Dopraw do smaku. Uformuj małe klopsiki wielkości orzecha laskowego, ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i upiecz w piekarniku – 180 st. 5 minut.

Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę, włoszczyznę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę oraz warzywa. Następnie wlej bulion, dodaj pokruszone grzyby i doprowadź zupę do wrzenia.

Krok 3
Ziemniaki obierz i pokrój w centymetrowej grubości kostkę. Zawartość opakowania Knorr wsyp do garnka, zmniejsz ogień i gotuj ok. 15 minut.

Krok 4
5 minut przed końcem czasu dodaj ziemniaki, gotuj do momentu gdy będą miękkie.

Krok 5
Na koniec do zupy dodaj upieczone klopsiki oraz pokrojony koperek. Zupę zapraw śmietaną, dopraw do smaku i podawaj.


Dobra rada:
Świeże chrupiące pieczywo będzie fantastycznym dodatkiem do tej aromatycznej zupy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Krupnik grzybowy z pieczonymi klopsikami
Z połączenia dwóch klasycznych zup, czyli krupniku i grzybowej, może powstać coś zupełnie nieoczywistego – grzybowy krupnik z klopsikami! Ciekawi Cię takie zestawienie? Jeśli tak, to nie zwlekaj i przygotuj przepis już dziś.
Dla kogo?
Krupnik grzybowy z pieczonymi klopsikami to coś dla lubiących dania nieskomplikowane i przyrządzane w mniej niż 40 minut.
Na jaką okazję?
Krupnik grzybowy z pieczonymi klopsikami jest znakomitą, rozgrzewającą propozycją na obiad.
Czy wiesz, że?
Kaszotto grzybowe Knorr charakteryzuje się delikatnym smakiem warzyw, który został przełamany wyrazistym akcentem aromatycznych ziół.
Dla urozmaicenia
Chrupiące, złociste grzanki świetnie sprawdzą się jako dodatek do tego typu zupy.