
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek obrać posiekać piersi z kurczaka opłukać osuszyć natrzeć czosnkiem ,solą i imbirem.Mięso pokroić w koskę.Cebulę pokroić w kostkę.Łodygi selera pokroić w plasterki.Pomidora sparzyć zdjąć skórę pokroić w kostkę.
Krok 2
Na patelni roztopić masło, włożyć kawałki mięsa,smażyć ok.8 min,aż się zrumienią ze wszystkich stron.Pod koniec duszenia wrzucić cebulę i seler, podsmażyć.Dodać pomidory, wymieszać.Doprawić solą.Dusić 5 min.Śmietanę wymieszać z bulionem,curry i papryką,wlać do warzyw.Dodać mięso, dusić wszystko na małym ogniu 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































