Kurczak z imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z imbirem

Autor: Irenka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obrać posiekać piersi z kurczaka opłukać osuszyć natrzeć czosnkiem ,solą i imbirem.Mięso pokroić w koskę.Cebulę pokroić w kostkę.Łodygi selera pokroić w plasterki.Pomidora sparzyć zdjąć skórę pokroić w kostkę.

Krok 2

Na patelni roztopić masło, włożyć kawałki mięsa,smażyć ok.8 min,aż się zrumienią ze wszystkich stron.Pod koniec duszenia wrzucić cebulę i seler, podsmażyć.Dodać pomidory, wymieszać.Doprawić solą.Dusić 5 min.Śmietanę wymieszać z bulionem,curry i papryką,wlać do warzyw.Dodać mięso, dusić wszystko na małym ogniu 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z imbirem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Makaroniki
czas przygotowania
75 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej