Kurczak z imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z imbirem

Autor: Irenka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obrać posiekać piersi z kurczaka opłukać osuszyć natrzeć czosnkiem ,solą i imbirem.Mięso pokroić w koskę.Cebulę pokroić w kostkę.Łodygi selera pokroić w plasterki.Pomidora sparzyć zdjąć skórę pokroić w kostkę.

Krok 2

Na patelni roztopić masło, włożyć kawałki mięsa,smażyć ok.8 min,aż się zrumienią ze wszystkich stron.Pod koniec duszenia wrzucić cebulę i seler, podsmażyć.Dodać pomidory, wymieszać.Doprawić solą.Dusić 5 min.Śmietanę wymieszać z bulionem,curry i papryką,wlać do warzyw.Dodać mięso, dusić wszystko na małym ogniu 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z imbirem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej