
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek obrać posiekać piersi z kurczaka opłukać osuszyć natrzeć czosnkiem ,solą i imbirem.Mięso pokroić w koskę.Cebulę pokroić w kostkę.Łodygi selera pokroić w plasterki.Pomidora sparzyć zdjąć skórę pokroić w kostkę.
Krok 2
Na patelni roztopić masło, włożyć kawałki mięsa,smażyć ok.8 min,aż się zrumienią ze wszystkich stron.Pod koniec duszenia wrzucić cebulę i seler, podsmażyć.Dodać pomidory, wymieszać.Doprawić solą.Dusić 5 min.Śmietanę wymieszać z bulionem,curry i papryką,wlać do warzyw.Dodać mięso, dusić wszystko na małym ogniu 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej