Kurczak z migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z migdałami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

10 dekagramów

1 szklanka

30 dekagramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój w paski, oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr i usmaż na oliwie.

Krok 2

Następnie drobno posiekaj migdały i dodaj je do kurczaka.

Krok 3

Stopniowo zalewaj kurczaka śmietaną i gotuj jeszcze kilka minut.

Krok 4

Kurczaka podawaj z ryżem, makaronem lub ziemniakami. Rada: Pamiętaj, by sos dodawać stopniowo, jednocześnie mieszając - szybkie polanie sosem może zakończyć się zbyt szybkim stężeniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z migdałami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej