Kwiatuszki z galaretką

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

8

152 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

129 osób wydrukowało

Pobierz pdf

225 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

160 gramów

100 gramów

1 sztuka

masa:

100 gramów

0.5 opakowania

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski włóż miękką Kasię, cukier, mąkę i sok z cytryny wyrób mikserem, a następnie szybko zagnieć, zawiń w folię aluminiową i wstaw do lodówki na około 1 godzinę.

Krok 2

Na posypanym mąką stole rozwałkuj ciasto i foremką wycinaj ciasteczka w kształcie kwiatków, a w co drugim kwiatku wycinaj jeszcze okrągły otwór.

Krok 3

Piecz na blasze pokrytej papierem do pieczenia około 10 minut w 180 stopniach C.

Krok 4

Galaretki rozpuść w 1/2 ilości wody określonej według producenta (podana w sposobie przygotowania galaretki), a następnie odstaw, aby lekko stężały.

Krok 5

Przez ten czas przygotuj masę: Kasię utrzyj mikserem z cukrem pudrem.

Krok 6

Upieczone ciasteczka bez otworu posmaruj masą, sklej z ciasteczkami z otworami, a następnie wlej lekko tężejącą galaretkę do otworów w ciasteczkach.

1

Opinie o przepisie

  • Natalia Kubiak

    Natalia Kubiak

    bardzo dobre ciastka dzisiaj robilam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kwiatuszki z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kwiatuszki z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kwiatuszki z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kwiatuszki z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kwiatuszki z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kwiatuszki z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kwiatuszki z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej