Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni.

Krok 2

Po kilku minutach dodajemy kostkę czosnkową, sos słodko-kwaśny i pomidory z puszki (razem z zalewą).

Krok 3

Gotujemy na wolnym ogniu około 15 minut.

Krok 4

W między czasie gotujemy makaron, który po odcedzeniu dodajemy do sosu.

Krok 5

Całość mieszamy i serwujemy. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej