Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni.

Krok 2

Po kilku minutach dodajemy kostkę czosnkową, sos słodko-kwaśny i pomidory z puszki (razem z zalewą).

Krok 3

Gotujemy na wolnym ogniu około 15 minut.

Krok 4

W między czasie gotujemy makaron, który po odcedzeniu dodajemy do sosu.

Krok 5

Całość mieszamy i serwujemy. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej