
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni.
Krok 2
Po kilku minutach dodajemy kostkę czosnkową, sos słodko-kwaśny i pomidory z puszki (razem z zalewą).
Krok 3
Gotujemy na wolnym ogniu około 15 minut.
Krok 4
W między czasie gotujemy makaron, który po odcedzeniu dodajemy do sosu.
Krok 5
Całość mieszamy i serwujemy. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej