
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni.
Krok 2
Po kilku minutach dodajemy kostkę czosnkową, sos słodko-kwaśny i pomidory z puszki (razem z zalewą).
Krok 3
Gotujemy na wolnym ogniu około 15 minut.
Krok 4
W między czasie gotujemy makaron, który po odcedzeniu dodajemy do sosu.
Krok 5
Całość mieszamy i serwujemy. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej