Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni.

Krok 2

Po kilku minutach dodajemy kostkę czosnkową, sos słodko-kwaśny i pomidory z puszki (razem z zalewą).

Krok 3

Gotujemy na wolnym ogniu około 15 minut.

Krok 4

W między czasie gotujemy makaron, który po odcedzeniu dodajemy do sosu.

Krok 5

Całość mieszamy i serwujemy. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron azjatycki z sosem słodko kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej