Makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem
łatwe
259 osób zapisało

Składniki
160 gramów
280 gramów
4 łyżki
300 gramów
2 garść
4 łyżki
do przygotowania sosu:
120 gramów
120 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Mięso pokroić w drobne paski, a następnie usmażyć na oliwie.

Krok 2
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Dodać do niego mięso, lekko podgrzewając.

Krok 3
Przygotować sos Knorr poprzez wymieszanie sosu ze śmietaną i wodą. Sos dodać do makaronu i mięsa. Całość wymieszać.

Krok 4
Na koniec dodać szpinak do pozostałych składników na patelni i całość chwilkę podgrzewać, dokładnie mieszając. Gotową potrawę na talerzu można przyozdobić listkami świeżej bazylii.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: fosforu, witamin: A, B3, B6, kwasu foliowego.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej