Muffinki biało-czarne

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

85 gramów

1.5 szklanki

1 łyżeczka

1 szczypta

0.5 szklanki

2 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W jednym naczyniu wymieszać "suche" składniki bez kakao, w drugim "mokre". Wymieszać tylko do połączenia składników.

Krok 2

Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej do dać kakao.

Krok 3

Ciasto nakładać do formy do muffinek wyłożonej papilotkami lub do pojedynczych foremek na babeczki. Najpierw nakładamy ciasto jasne potem ciemne do 1/3 wysokości foremki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki biało-czarne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki biało-czarne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki biało-czarne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki biało-czarne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki biało-czarne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki biało-czarne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki biało-czarne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Muffinki marchewkowe
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej