MUFFINKI KAWOWE Z CHAŁWĄ

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

0.66 szklanki

0.5 szklanki

1.75 szklanki

0.25 łyżeczki

1 opakowanie

1.5 łyżeczki

12 sztuk

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszać rozpuszczoną Kasię z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajko, letnią kawę oraz mleko. Wymieszać.

Krok 2

W drugiej misce wymieszać składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia i sól.

Krok 3

Wlać mokre składniki do suchych i wymieszać do połączenia składników.

Krok 4

Mogą pozostać grudki.

Krok 5

Napełniać foremki do połowy, włożyć kawałek chałwy i przykryć masą.

Krok 6

Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej