Muffinki straciatella

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 gramów

3 sztuki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

0.75 szklanki

0.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię rozpuścić. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywna piane, pod koniec dodawać po łyżce cukru oraz żółtka.

Krok 2

Mąki przesiać z proszkiem dopieczenia a następnie dodać do ciasta, oraz Kasię - delikatnie wymieszać. Czekoladę drobno pokroić i dodać do ciasta.

Krok 3

Gotowe ciasto wlać na wysokość ok. 2/3 papilotki i piec ok 20 min w temp. 170'C. Gotowe posypać cukrem pudrem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki straciatella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki straciatella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki straciatella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki straciatella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki straciatella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki straciatella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki straciatella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej