
Składniki
20 dekagramów
1 sztuka
10 dekagramów
20 dekagramów
20 dekagramów
1 sztuka
10 dekagramów
3 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj naczynie żaroodporne: wysmaruj je oliwą i posyp bułką tartą. W osolonej wodzie ugotuj makaron al dente.
Krok 2
Cebulę i czosnek drobno posiekaj, pieczarki po dokładnym umyciu i osuszeniu pokrój na mniejsze kawałki. Warzywa podduś na oliwie.
Krok 3
Mięso pokrój w paski, parówki obierz ze skórki i pokrój na centymetrowe kawałki. Dodaj do duszonych warzyw.
Krok 4
Rozmieszaj Fix Leczo Knorr w 150 ml wody, dodaj do całości i gotuj przez 5 minut.
Krok 5
Makaron wymieszaj z masłem i startym żółtym serem.
Krok 6
W naczyniu żaroodpornym ułóż warstwy: makaron- nadzienie-makaron. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Kiedy makaron będzie zarumieniony, wyjmij naczynie z piekarnika i posyp danie zieleniną. Rada: Idealnym dodatkiem jest surówka.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej