Omlet z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

450 gramów

0.5 łyżeczki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Rozkrój na połówki. Jeżeli są bardzo dojrzałe, usuń nasiona i potnij w cienkie plasterki.

Krok 2

Ubij jajka trzepaczką razem z przyprawami. Na patelni rozgrzej oliwę i wlej jajka.

Krok 3

Mieszaj łopatką, aż będą usmażone, ale nie ścięte całkowicie. Ułóż plasterki pomidorów, potrzymaj jeszcze chwilę na patelni. Podawaj na gorąco z posiekaną natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Indyk pieczony z farszem
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

trudne

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej