Orzechowiec Eli

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

942

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 sztuka

1 szklanka

6 sztuk

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię roztopić i ostudzić.

Krok 2

Umyte, obrane i pozbawione gniazd nasiennych jabłka pokroić w kostkę i zasypać cukrem na pół godziny.

Krok 3

Do miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Dodać jabłka z wytworzonym sokiem, orzechy, jajka, Kasię. Wymieszać.

Krok 4

Tortownicę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Ciasto wyłożyć do tortownicy i piec około 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzechowiec Eli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzechowiec Eli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzechowiec Eli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzechowiec Eli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzechowiec Eli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzechowiec Eli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzechowiec Eli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej