Pasta śledziowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta śledziowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

100 mililitrów

80 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Uprzednio namoczone filety śledziowe drobno pokrój.

Krok 2

Chleb namocz w mleku i razem z rybą zmiel w maszynce.

Krok 3

Dodaj starty na małych oczkach ser żółty, masło, musztardę i pieprz.

Krok 4

Następnie dodaj przyprawę w mini kostkach i dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta śledziowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasta śledziowaPasta śledziowa

Szukasz smacznego urozmaicenia dla codziennych przekąsek? Zainspiruj się i przyrządź pastę śledziową. Świetnie sprawdza się jako dodatek do klasycznych kanapek. Posmaruj nią dowolny rodzaj pieczywa, np. bułkę grahamkę lub kromkę chleba wieloziarnistego. Podawaj samodzielnie lub w połączeniu z warzywami – plastrem pomidora, sałatą i ogórkiem. Pasta śledziowa smacznie skomponuje się też z jajkiem oraz kawałkiem innej ryby (np. łososia). Dla podkreślenia jej smaku przed zaserwowaniem możesz ją skropić sokiem z cytryny lub limonki. Przygotowanie tego dodatku do pieczywa jest niezwykle proste i zajmuje dosłownie kilka chwil. Potrzebujesz do tego filetów śledziowych namoczonych w wodzie z octem oraz chleba lub czerstwej bułki namoczonej w mleku. Składniki te zmiel starannie w maszynce. Całość dopraw pieprzem oraz musztardą. Wypróbuj także wariantu z dodatkiem żółtego sera. Aromatu przekąsce nada świeżo posiekana natka pietruszki. Koniecznie sprawdź ten przepis na pastę śledziową. Życzymy smacznego.