
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
100 mililitrów
80 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżeczka
80 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Uprzednio namoczone filety śledziowe drobno pokrój.
Krok 2
Chleb namocz w mleku i razem z rybą zmiel w maszynce.
Krok 3
Dodaj starty na małych oczkach ser żółty, masło, musztardę i pieprz.
Krok 4
Następnie dodaj przyprawę w mini kostkach i dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pasta śledziowa
Szukasz smacznego urozmaicenia dla codziennych przekąsek? Zainspiruj się i przyrządź pastę śledziową. Świetnie sprawdza się jako dodatek do klasycznych kanapek. Posmaruj nią dowolny rodzaj pieczywa, np. bułkę grahamkę lub kromkę chleba wieloziarnistego. Podawaj samodzielnie lub w połączeniu z warzywami – plastrem pomidora, sałatą i ogórkiem. Pasta śledziowa smacznie skomponuje się też z jajkiem oraz kawałkiem innej ryby (np. łososia). Dla podkreślenia jej smaku przed zaserwowaniem możesz ją skropić sokiem z cytryny lub limonki. Przygotowanie tego dodatku do pieczywa jest niezwykle proste i zajmuje dosłownie kilka chwil. Potrzebujesz do tego filetów śledziowych namoczonych w wodzie z octem oraz chleba lub czerstwej bułki namoczonej w mleku. Składniki te zmiel starannie w maszynce. Całość dopraw pieprzem oraz musztardą. Wypróbuj także wariantu z dodatkiem żółtego sera. Aromatu przekąsce nada świeżo posiekana natka pietruszki. Koniecznie sprawdź ten przepis na pastę śledziową. Życzymy smacznego.