
Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
250 gramów
1 pęczek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W miseczce połącz fetę z przyprawą w mini kostkach Knorr, posiekanym szczypiorkiem i jajkiem.

Krok 2
Rozmrożone ciasto francuskie pokrój na duże kwadraty. Na środku każdego za pomocą łyżki połóż nadzienie serowe.

Krok 3
Każdy kwadrat złóż po przekątnej, formując trójkąty. Brzegi zlep za pomocą widelca.

Krok 4
Przełóż trójkąty na blachę wyłożoną pergaminem. Posmaruj roztrzepanym jajkiem, zwracając szczególną uwagę na brzegi. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 °C przez 20 minut. Takie paszteciki doskonale posłużą jako letnia przekąska na świeżym powietrzu.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Paszteciki z serem feta
Subtelne urozmaicenie smaków odświeży twoje codzienne menu. Jeżeli szukasz oryginalnego dodatku do zup lub po prostu smakowitej przekąski – wypróbuj paszteciki z serem feta. Pyszne, niezwykle aromatyczne i łatwe w przygotowaniu, właśnie takimi cechami powinna odznaczać się idealna przekąska, prawda?
Dla kogo?
Chrupiące paszteciki z delikatnym i kremowym nadzieniem uwiodą każdego. Pyszny sam w sobie ser feta nie potrzebuje dodatków, by smakować wyśmienicie, dlatego w tym przepisie towarzyszy mu tylko pachnący szczypiorek. Dodaj do niego świeżo zmielony, czarny pieprz oraz jajko i farsz pasztecików z serem feta gotowy. Do tego przysmaku zapałasz gorącym uczuciem od pierwszego kęsa.
Na jaką okazję?
Po wykonaniu nadzienia do pasztecików z serem feta wystarczy wyłożyć je na kwadraciki z ciasta francuskiego i zawinąć boki po przekątnej. W ten sposób powstaną gotowe do pieczenia niewielkie, serowe trójkąty. Pyszne paszteciki z ciasta francuskiego z serem mogą więc być twoim kołem ratunkowym, gdy przyjaciele wpadną z niezapowiedzianą wizytą, a mimo to chcesz ugościć ich czymś smacznym.
Czy wiesz, że?
Aby paszteciki wyszły chrupiące i rumiane, jeszcze przed włożeniem do piekarnika posmaruj je dokładnie roztrzepanym jajkiem. Dzięki temu prostemu manewrowi ciasto francuskie z serem feta będzie prezentować się jeszcze bardziej zachęcająco.
Dla urozmaicenia:
Lista potrzebnych składników nie jest długa, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by nieco pokombinować z przepisem na ciasto francuskie z serem feta i szczypiorkiem. Lubisz pikantne smaki? Dodaj odrobinę pikantnej papryki.



































