Pierogi ruskie w cieście krucho drożdżowym z dipem ze smażoną cebulką
średnie
25 osób zapisało

Składniki
400 gramów
2 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
250 gramów
1 szczypta
150 gramów
1 sztuka
70 gramów
2 łyżki
1 sztuka
20 gramów
20 gramów
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
80 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotować zielmniaki w mundurkach, cebule pokroić w kosteczkę, usmażyć na oliwie na złoty kolor.
Krok 2
Gotowe ziemniaki zmielić razem z serem, dodać połowę usmażonej cebuli, przyprawić solą ,pieprzem.
Krok 3
Rozetrzeć cukier z pokruszonymi drożdżami, odstawić na 3 minuty. Mąkę przesiać, dodać żółtka, cukier, masło, jajko, sól, śmietanę i drożdże, całosć siekać nożem. Jak składniki zaczną się łączyć szybko ugnieść, rozwałkować najlepiej na papierze do pieczenia, wykroić kwadraty, nakładać po łyżce farszu, zlepić jak pierogi (dość trudne, ciasto jest lepiące, ja pomagałam sobie nożem), ułożyć na blaszczce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić do wyrośnięcia na 20 minut w ciepłe miejsce.
Krok 4
Przygotować dip, zmiksować serek topiony z jogurtem i pozostąłą usmażoną cebulką, dodać mini kosteczki Knorr (smażona cebulka i czosnek), przyprawic pieprzem. Podawać do pierogów.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej