Placek kruchy z masą serową

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

3 szklanki

1 łyżeczka

1 opakowanie

masa serowa:

70 dekagramów

0.5 opakowania

25 dekagramów

2 sztuki

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Kasię zmiksować z cukrem.

Krok 2

Zagnieść dwa kruche placki.

Krok 3

Masa: śmietanę z cukrem zagotować, dodać zmielony ser.

Krok 4

W 1/2 szklanki mleka rozpuścić 2 budynie, dodać 2 żółtka i wlać do gotującej się masy.

Krok 5

Gotować aż zgęstnieje.

Krok 6

Na koniec posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek kruchy z masą serową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek kruchy z masą serową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek kruchy z masą serową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek kruchy z masą serową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek kruchy z masą serową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek kruchy z masą serową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek kruchy z masą serową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej