Polędwiczka w cieście francuskim z orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczka w cieście francuskim

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2

1 opakowanie

2

20 dekagramów

2 sztuki

1 pęczek

0.75 pęczka

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrusz orzeszki i upraż je na patelni na łyżce oleju, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę - zeszklij ja.

Krok 2

Wymieszaj z natką pietruszki i tymiankiem, dodaj ubite na sztywną pianę białko - wymieszaj.

Krok 3

Oczyszczone polędwiczki natrzyj marynatą Knorr. Następnie obsmaż na reszcie oleju, osusz papierowym ręcznikiem i wystudź.

Krok 4

Z ciasta wykrój dwa takie same prostokąty, na oba nanieś farsz (cm od brzegu zostaw bez farszu), połóż polędwiczki i zwiń w rulon.

Krok 5

Z reszty ciasta wytnij cienkie paski i dekoracyjnie ułóż ukośnie na roladkach. Gotowe posmaruj roztrzepanym jajem. Piecz 20 min w temp 200 C. Podawaj pokrojone w plastry.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczka w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczka w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczka w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczka w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczka w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczka w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczka w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczka w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej