Składniki
2
1 opakowanie
2
20 dekagramów
2 sztuki
1 pęczek
0.75 pęczka
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrusz orzeszki i upraż je na patelni na łyżce oleju, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę - zeszklij ja.
Krok 2
Wymieszaj z natką pietruszki i tymiankiem, dodaj ubite na sztywną pianę białko - wymieszaj.
Krok 3
Oczyszczone polędwiczki natrzyj marynatą Knorr. Następnie obsmaż na reszcie oleju, osusz papierowym ręcznikiem i wystudź.
Krok 4
Z ciasta wykrój dwa takie same prostokąty, na oba nanieś farsz (cm od brzegu zostaw bez farszu), połóż polędwiczki i zwiń w rulon.
Krok 5
Z reszty ciasta wytnij cienkie paski i dekoracyjnie ułóż ukośnie na roladkach. Gotowe posmaruj roztrzepanym jajem. Piecz 20 min w temp 200 C. Podawaj pokrojone w plastry.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej