PRZEPISY.PL

Polędwiczka w cieście francuskim

  • 45
  • 6
  • Średnie
  • 0
5
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • natka pietruszki1 pęczek
  • tymianek0.75 pęczka
  • olej3 łyżki
  • białko z jaja 1 szt
    • Krok 1

      Pokrusz orzeszki i upraż je na patelni na łyżce oleju, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę - zeszklij ja.
    • Krok 2

      Wymieszaj z natką pietruszki i tymiankiem, dodaj ubite na sztywną pianę białko - wymieszaj.
    • Krok 3

      Oczyszczone polędwiczki natrzyj marynatą Knorr. Następnie obsmaż na reszcie oleju, osusz papierowym ręcznikiem i wystudź.
    • Krok 4

      Z ciasta wykrój dwa takie same prostokąty, na oba nanieś farsz (cm od brzegu zostaw bez farszu), połóż polędwiczki i zwiń w rulon.
    • Krok 5

      Z reszty ciasta wytnij cienkie paski i dekoracyjnie ułóż ukośnie na roladkach. Gotowe posmaruj roztrzepanym jajem. Piecz 20 min w temp 200 C. Podawaj pokrojone w plastry.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Naturalna Przyprawa do mięs KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    42
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    251
    osób dodało do Mniamlisty
    15''
    2
    Łatwe
    248
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    218
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe