
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
100 gramów
null szczypt
1 sztuka
200 gramów
125 gramów
150 gramów
null
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę posiekaj z masłem, dodaj śmietanę, żółtko jajka i szczyptę soli. Szybko zagnieć i wstaw do lodówki na ok. 30 minut.
Krok 2
Pomidorki po umyciu i osuszeniu pokrój w plasterki. Cebulę pokrój w piórka, a boczek w słupki.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie zrumień cebulę i dodaj boczek.
Krok 4
Wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj dość cienko. Do przygotowanych, dość dużych foremek nałóż ciasto. Foremki wcześniej nasmaruj tłuszczem i obsyp niewielka ilością mąki. Podpiecz na rumiano w nagrzanym do 200oC piekarniku.
Krok 5
Jajko wymieszaj dokładnie ze śmietaną i dopraw do smaku Delikatem Knorr.
Krok 6
W podpieczonych lekko babeczkach ułóż cebulę z boczkiem, dodaj pomidory i zalej mieszaniną jajka i śmietany. piecz dalej ok. 15 min.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej