Poszarpańce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Poszarpańce

Autor: Ilona Siwińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 opakowania

1 łyżka

3 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

10 łyżek

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w niewielką kostkę. Bulion na włoszczyźnie Knorr wymieszać z piersią, odstawić.

Krok 2

Groszek odsączyć. Brokuły ugotować na pół twardo i drobniej pokroić. Marchewkę pokroić w małą kosteczkę, szczypiorek posiekać. Cebulę pokroić w kostkę. Paprykę kroimy w kostkę.

Krok 3

Warzywa mieszamy z piersią z kurczaka. Dodajemy majonez, jajka, mąkę, pieprz. Dokładnie mieszamy. W razie potrzeby podsypujemy więcej mąki - kotlety muszą być ściślejsze.

Krok 4

Kotlety kładziemy sporą łyżką na olej. Smażymy na oleju na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Poszarpańce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Poszarpańce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Poszarpańce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Poszarpańce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Poszarpańce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Poszarpańce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Poszarpańce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Poszarpańce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej