Poszarpańce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Poszarpańce

Autor: Ilona Siwińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 opakowania

1 łyżka

3 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

10 łyżek

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w niewielką kostkę. Bulion na włoszczyźnie Knorr wymieszać z piersią, odstawić.

Krok 2

Groszek odsączyć. Brokuły ugotować na pół twardo i drobniej pokroić. Marchewkę pokroić w małą kosteczkę, szczypiorek posiekać. Cebulę pokroić w kostkę. Paprykę kroimy w kostkę.

Krok 3

Warzywa mieszamy z piersią z kurczaka. Dodajemy majonez, jajka, mąkę, pieprz. Dokładnie mieszamy. W razie potrzeby podsypujemy więcej mąki - kotlety muszą być ściślejsze.

Krok 4

Kotlety kładziemy sporą łyżką na olej. Smażymy na oleju na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Poszarpańce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Poszarpańce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Poszarpańce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Poszarpańce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Poszarpańce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Poszarpańce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Poszarpańce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Poszarpańce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kalafior zapiekany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej