
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
0.5 opakowania
1 łyżka
3 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
10 łyżek
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w niewielką kostkę. Bulion na włoszczyźnie Knorr wymieszać z piersią, odstawić.
Krok 2
Groszek odsączyć. Brokuły ugotować na pół twardo i drobniej pokroić. Marchewkę pokroić w małą kosteczkę, szczypiorek posiekać. Cebulę pokroić w kostkę. Paprykę kroimy w kostkę.
Krok 3
Warzywa mieszamy z piersią z kurczaka. Dodajemy majonez, jajka, mąkę, pieprz. Dokładnie mieszamy. W razie potrzeby podsypujemy więcej mąki - kotlety muszą być ściślejsze.
Krok 4
Kotlety kładziemy sporą łyżką na olej. Smażymy na oleju na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej