Poszarpańce

Autor: Ilona Siwińska

ratingratingratingratingrating

637

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 opakowania

1 łyżka

3 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

10 łyżek

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w niewielką kostkę. Bulion na włoszczyźnie Knorr wymieszać z piersią, odstawić.

Krok 2

Groszek odsączyć. Brokuły ugotować na pół twardo i drobniej pokroić. Marchewkę pokroić w małą kosteczkę, szczypiorek posiekać. Cebulę pokroić w kostkę. Paprykę kroimy w kostkę.

Krok 3

Warzywa mieszamy z piersią z kurczaka. Dodajemy majonez, jajka, mąkę, pieprz. Dokładnie mieszamy. W razie potrzeby podsypujemy więcej mąki - kotlety muszą być ściślejsze.

Krok 4

Kotlety kładziemy sporą łyżką na olej. Smażymy na oleju na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Poszarpańce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Poszarpańce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Poszarpańce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Poszarpańce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Poszarpańce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Poszarpańce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Poszarpańce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej