Prosta Pizza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Prosta Pizza

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

1 łyżeczka

1 opakowanie

150 gramów

300 gramów

100 gramów

100 gramów

200 mililitrów

50 gramów

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto. Mąkę orkiszową połącz z drożdżami, oliwą, solą oraz 200ml letniej wody. Zagnieć ciasto, przykryj je i odłóż w ciepłym miejscu aż zwiększy objętość dwukrotnie. Włącz piec na temperaturę 220 stopni.

Krok 2

Umyj i oczyść warzywa. Pokrój w paski. Podobnie pokrój szynkę.

Krok 3

Zupę cebulową Knorr wymieszaj z mlekiem i śmietaną. Następnie dodaj warzywa i szynkę.

Krok 4

Ciasto ponownie zagnieć. Rozwałkuj na duży prostokąt wielkości formy z piekarnika. Wyłóż folię pergaminem i ułóż na wierzchu ciasto. Odstaw na kolejne 10 minut.

Krok 5

Teraz posmaruj ciasto sosem z warzywami i posyp serem. Piecz przez ok 20-25 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Dodaj kukurydzę. Zupę cebulową Knorr możesz zastąpić np. Fix Spaghetti Bolognese Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prosta Pizza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prosta Pizza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prosta Pizza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prosta Pizza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prosta Pizza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prosta Pizza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prosta Pizza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Prosta Pizza  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Jesienna zupa fasolowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Prosta Pizza Prosta Pizza

Pizzy nie da się nie lubić! Wystarczy dobry, a przy tym prosty przepis na ciasto, a z resztą dodatków można eksperymentować do woli, za każdym razem podając pizzę w innej odsłonie. Dlaczego warto zwrócić uwagę na naszą recepturę? Postanowiliśmy zmodyfikować klasyczny sposób podchodzenia do tego dania. Spód do prostej pizzy proponujemy przygotować z mąki orkiszowej. Rezygnujemy również z tradycyjnego sosu pomidorowego. Zobacz, czym jeszcze zaskoczy cię prosta pizza!

Dla kogo?

Dla osób, które nie lubią się nudzić i ciągle poszukują smacznych sposobów na urozmaicenie swojego jadłospisu.

Na jaką okazję?

Zerwij z kulinarną monotonią i podaj pizzę na obiad! Planujesz imprezę w weekend? Nie pozwól, by goście byli skazani na kupione w pośpiechu chipsy czy paluszki. Domowa, najprostsza pizza z mąki orkiszowej to gwarancja udanej zabawy.

Czy wiesz, że?

Słynna włoska potrawa doczekała się nawet swojego święta. 9 lutego obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Pizzy.

Dla urozmaicenia:

Zadbaj o różnorodność dodatków. Do prostej pizzy na mące orkiszowej pasują szynka szwarcwaldzka i parmeńska, a także kurki i pokrojone w cieniutkie plasterki ziemniaki.