
Składniki
350 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
1 łyżeczka
1 opakowanie
150 gramów
300 gramów
100 gramów
100 gramów
200 mililitrów
50 gramów
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto. Mąkę orkiszową połącz z drożdżami, oliwą, solą oraz 200ml letniej wody. Zagnieć ciasto, przykryj je i odłóż w ciepłym miejscu aż zwiększy objętość dwukrotnie. Włącz piec na temperaturę 220 stopni.
Krok 2
Umyj i oczyść warzywa. Pokrój w paski. Podobnie pokrój szynkę.
Krok 3
Zupę cebulową Knorr wymieszaj z mlekiem i śmietaną. Następnie dodaj warzywa i szynkę.
Krok 4
Ciasto ponownie zagnieć. Rozwałkuj na duży prostokąt wielkości formy z piekarnika. Wyłóż folię pergaminem i ułóż na wierzchu ciasto. Odstaw na kolejne 10 minut.
Krok 5
Teraz posmaruj ciasto sosem z warzywami i posyp serem. Piecz przez ok 20-25 minut.

Dobra rada:
Dodaj kukurydzę. Zupę cebulową Knorr możesz zastąpić np. Fix Spaghetti Bolognese Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Prosta Pizza
Pizzy nie da się nie lubić! Wystarczy dobry, a przy tym prosty przepis na ciasto, a z resztą dodatków można eksperymentować do woli, za każdym razem podając pizzę w innej odsłonie. Dlaczego warto zwrócić uwagę na naszą recepturę? Postanowiliśmy zmodyfikować klasyczny sposób podchodzenia do tego dania. Spód do prostej pizzy proponujemy przygotować z mąki orkiszowej. Rezygnujemy również z tradycyjnego sosu pomidorowego. Zobacz, czym jeszcze zaskoczy cię prosta pizza!
Dla kogo?
Dla osób, które nie lubią się nudzić i ciągle poszukują smacznych sposobów na urozmaicenie swojego jadłospisu.
Na jaką okazję?
Zerwij z kulinarną monotonią i podaj pizzę na obiad! Planujesz imprezę w weekend? Nie pozwól, by goście byli skazani na kupione w pośpiechu chipsy czy paluszki. Domowa, najprostsza pizza z mąki orkiszowej to gwarancja udanej zabawy.
Czy wiesz, że?
Słynna włoska potrawa doczekała się nawet swojego święta. 9 lutego obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Pizzy.
Dla urozmaicenia:
Zadbaj o różnorodność dodatków. Do prostej pizzy na mące orkiszowej pasują szynka szwarcwaldzka i parmeńska, a także kurki i pokrojone w cieniutkie plasterki ziemniaki.