
Składniki
350 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
1 łyżeczka
1 opakowanie
150 gramów
300 gramów
100 gramów
100 gramów
200 mililitrów
50 gramów
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto. Mąkę orkiszową połącz z drożdżami, oliwą, solą oraz 200ml letniej wody. Zagnieć ciasto, przykryj je i odłóż w ciepłym miejscu aż zwiększy objętość dwukrotnie. Włącz piec na temperaturę 220 stopni.
Krok 2
Umyj i oczyść warzywa. Pokrój w paski. Podobnie pokrój szynkę.
Krok 3
Zupę cebulową Knorr wymieszaj z mlekiem i śmietaną. Następnie dodaj warzywa i szynkę.
Krok 4
Ciasto ponownie zagnieć. Rozwałkuj na duży prostokąt wielkości formy z piekarnika. Wyłóż folię pergaminem i ułóż na wierzchu ciasto. Odstaw na kolejne 10 minut.
Krok 5
Teraz posmaruj ciasto sosem z warzywami i posyp serem. Piecz przez ok 20-25 minut.

Dobra rada:
Dodaj kukurydzę. Zupę cebulową Knorr możesz zastąpić np. Fix Spaghetti Bolognese Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Prosta Pizza
Pizzy nie da się nie lubić! Wystarczy dobry, a przy tym prosty przepis na ciasto, a z resztą dodatków można eksperymentować do woli, za każdym razem podając pizzę w innej odsłonie. Dlaczego warto zwrócić uwagę na naszą recepturę? Postanowiliśmy zmodyfikować klasyczny sposób podchodzenia do tego dania. Spód do prostej pizzy proponujemy przygotować z mąki orkiszowej. Rezygnujemy również z tradycyjnego sosu pomidorowego. Zobacz, czym jeszcze zaskoczy cię prosta pizza!
Dla kogo?
Dla osób, które nie lubią się nudzić i ciągle poszukują smacznych sposobów na urozmaicenie swojego jadłospisu.
Na jaką okazję?
Zerwij z kulinarną monotonią i podaj pizzę na obiad! Planujesz imprezę w weekend? Nie pozwól, by goście byli skazani na kupione w pośpiechu chipsy czy paluszki. Domowa, najprostsza pizza z mąki orkiszowej to gwarancja udanej zabawy.
Czy wiesz, że?
Słynna włoska potrawa doczekała się nawet swojego święta. 9 lutego obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Pizzy.
Dla urozmaicenia:
Zadbaj o różnorodność dodatków. Do prostej pizzy na mące orkiszowej pasują szynka szwarcwaldzka i parmeńska, a także kurki i pokrojone w cieniutkie plasterki ziemniaki.


































