Prosta Pizza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Prosta Pizza

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

1 łyżeczka

1 opakowanie

150 gramów

300 gramów

100 gramów

100 gramów

200 mililitrów

50 gramów

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto. Mąkę orkiszową połącz z drożdżami, oliwą, solą oraz 200ml letniej wody. Zagnieć ciasto, przykryj je i odłóż w ciepłym miejscu aż zwiększy objętość dwukrotnie. Włącz piec na temperaturę 220 stopni.

Krok 2

Umyj i oczyść warzywa. Pokrój w paski. Podobnie pokrój szynkę.

Krok 3

Zupę cebulową Knorr wymieszaj z mlekiem i śmietaną. Następnie dodaj warzywa i szynkę.

Krok 4

Ciasto ponownie zagnieć. Rozwałkuj na duży prostokąt wielkości formy z piekarnika. Wyłóż folię pergaminem i ułóż na wierzchu ciasto. Odstaw na kolejne 10 minut.

Krok 5

Teraz posmaruj ciasto sosem z warzywami i posyp serem. Piecz przez ok 20-25 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Dodaj kukurydzę. Zupę cebulową Knorr możesz zastąpić np. Fix Spaghetti Bolognese Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prosta Pizza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prosta Pizza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prosta Pizza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prosta Pizza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prosta Pizza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prosta Pizza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prosta Pizza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Prosta Pizza  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Prosta Pizza Prosta Pizza

Pizzy nie da się nie lubić! Wystarczy dobry, a przy tym prosty przepis na ciasto, a z resztą dodatków można eksperymentować do woli, za każdym razem podając pizzę w innej odsłonie. Dlaczego warto zwrócić uwagę na naszą recepturę? Postanowiliśmy zmodyfikować klasyczny sposób podchodzenia do tego dania. Spód do prostej pizzy proponujemy przygotować z mąki orkiszowej. Rezygnujemy również z tradycyjnego sosu pomidorowego. Zobacz, czym jeszcze zaskoczy cię prosta pizza!

Dla kogo?

Dla osób, które nie lubią się nudzić i ciągle poszukują smacznych sposobów na urozmaicenie swojego jadłospisu.

Na jaką okazję?

Zerwij z kulinarną monotonią i podaj pizzę na obiad! Planujesz imprezę w weekend? Nie pozwól, by goście byli skazani na kupione w pośpiechu chipsy czy paluszki. Domowa, najprostsza pizza z mąki orkiszowej to gwarancja udanej zabawy.

Czy wiesz, że?

Słynna włoska potrawa doczekała się nawet swojego święta. 9 lutego obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Pizzy.

Dla urozmaicenia:

Zadbaj o różnorodność dodatków. Do prostej pizzy na mące orkiszowej pasują szynka szwarcwaldzka i parmeńska, a także kurki i pokrojone w cieniutkie plasterki ziemniaki.