
Składniki
6 sztuk
0.5 opakowania
0.5 pęczka
6 łyżek
1 opakowanie
12 łyżeczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki dokładnie umyj. Następnie skrop oliwą z oliwek i posyp przyprawą Knorr.

Krok 2
Każdego ziemniaka zawiń wraz z marynatą w folię aluminiową.

Krok 3
Ziemniaki piecz na grillu lub w piekarniku przez 40 minut w temperaturze 180 st. C.

Krok 4
W tym czasie przygotuj sos, łącząc sos sałatkowy Knorr z śmietaną.

Krok 5
Gdy ziemniaki się upieką i będą miękkie, odwiń ostrożnie folię z wierzchu. Następnie natnij ziemniaka nożem na krzyż. Palcami ściśnij ziemniaka w miejscu nacięcia, tak aby miąższ lekko wyszedł na zewnątrz.

Krok 6
Na tak przygotowane ziemniaki nakładaj sos. Posyp szczypiorkiem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do ziemniaków Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczone ziemniaki po amerykańsku
Jeśli szukasz prostego, a wspaniale wyglądającego dania, przepis na pieczone ziemniaki po amerykańsku nie może umknąć twojej uwadze. Niezwykle oryginalna propozycja podania sprawia, że każdy obiad zostanie na długo w pamięci twoich gości lub rodziny. Ziemniaczki pieczone stanowią świetną przekąskę, ale mogą również zostać podane jako dodatek do mięsa. Wystarczy naprawdę niewiele, aby znane wszystkim pieczone ziemniaki zyskały nową odsłonę. Ważne jest, aby ziemniaczki przed pieczeniem odpowiednio doprawić i upiec. Kawałek folii aluminiowej posłuży ci do wykonania „ubranek” dla twoich ziemniaczków – dzięki niej podczas pieczenia kartofli z przyprawami nie uleci ich aromat i wilgoć, a skórka będzie idealnie miękka. Kiedy już wyjmiesz ziemniaki z piekarnika, nie pozbywaj się całej folii. Zostaw ziemniaczki do połowy zawinięte w sreberku i tak też postaw je na talerzu. Po okraszeniu ich śmietanowym sosem z zieloną cebulką uzyskasz smakowicie wyglądający efekt.


































