
Składniki
6 sztuk
0.5 opakowania
0.5 pęczka
6 łyżek
1 opakowanie
12 łyżeczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki dokładnie umyj. Następnie skrop oliwą z oliwek i posyp przyprawą Knorr.

Krok 2
Każdego ziemniaka zawiń wraz z marynatą w folię aluminiową.

Krok 3
Ziemniaki piecz na grillu lub w piekarniku przez 40 minut w temperaturze 180 st. C.

Krok 4
W tym czasie przygotuj sos, łącząc sos sałatkowy Knorr z śmietaną.

Krok 5
Gdy ziemniaki się upieką i będą miękkie, odwiń ostrożnie folię z wierzchu. Następnie natnij ziemniaka nożem na krzyż. Palcami ściśnij ziemniaka w miejscu nacięcia, tak aby miąższ lekko wyszedł na zewnątrz.

Krok 6
Na tak przygotowane ziemniaki nakładaj sos. Posyp szczypiorkiem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do ziemniaków Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczone ziemniaki po amerykańsku
Jeśli szukasz prostego, a wspaniale wyglądającego dania, przepis na pieczone ziemniaki po amerykańsku nie może umknąć twojej uwadze. Niezwykle oryginalna propozycja podania sprawia, że każdy obiad zostanie na długo w pamięci twoich gości lub rodziny. Ziemniaczki pieczone stanowią świetną przekąskę, ale mogą również zostać podane jako dodatek do mięsa. Wystarczy naprawdę niewiele, aby znane wszystkim pieczone ziemniaki zyskały nową odsłonę. Ważne jest, aby ziemniaczki przed pieczeniem odpowiednio doprawić i upiec. Kawałek folii aluminiowej posłuży ci do wykonania „ubranek” dla twoich ziemniaczków – dzięki niej podczas pieczenia kartofli z przyprawami nie uleci ich aromat i wilgoć, a skórka będzie idealnie miękka. Kiedy już wyjmiesz ziemniaki z piekarnika, nie pozbywaj się całej folii. Zostaw ziemniaczki do połowy zawinięte w sreberku i tak też postaw je na talerzu. Po okraszeniu ich śmietanowym sosem z zieloną cebulką uzyskasz smakowicie wyglądający efekt.


































