Rogaliki na piwie

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 szklanki

2 opakowania

2 opakowania

0.6 szklanki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekać mąkę z Kasią i cukrem waniliowym, dodać piwo i wszystko razem wyrobić.

Krok 2

Wstawić ciasto do lodówki na 1 godzinę.

Krok 3

Dzielić ciasto na małe porcje i rozwałkowywać tak, aby powstał okrągły placek o grubości ok. 3 mm.

Krok 4

Placek dzielić na ok.8 części o kształcie trójkątów.

Krok 5

Nakładać marmoladę od szerszej strony i zwijać tak, aby powstał rogalik.

Krok 6

Na blachę położyć papier do pieczenia i piec w rozgrzanym piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rogaliki na piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rogaliki na piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rogaliki na piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rogaliki na piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rogaliki na piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rogaliki na piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rogaliki na piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej