Sałatka z czarnymi oliwkami

Autor: MartaS MartaS

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

2 sztuki

300 gramów

0.5 opakowania

5 sztuk

0.5 opakowania

150 gramów

1 sztuka

3 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkować , dodać pokrojone w kostkę pomidory i ser feta , ogórki pokrojone w cienkie plasterki.

Krok 2

Paprykę odsącz z zalewy i pokrój w paski, Odsącz kukurydzę i posiekaj cebulę. dodaj do kapusty.

Krok 3

Mięso pokroić w paski i oprósz Przyprawą do gyrosa Knorr.

Krok 4

Majonez wymieszać z jogurtem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przyprawić pieprzem.

Krok 5

Na rozgrzanym tłuszczu przesmaż mięso na złoty kolor.

Krok 6

Kurczaka połączyć z pozostałymi składnikami. Dodać sos. Posypać czarnymi oliwkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z  czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z  czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z  czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z  czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z  czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z  czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z  czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej