Sałatka z groszku strączkowego

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 sztuka

null gramów

3 plastry

3 sztuki

4 sztuki

30 dekagramów

25 dekagramów

3 sztuki

3 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groszek strączkowy umyć, oczyścić. Marchew obrać i pokroić w słupki. Selera oczyścić, umyć i pokroić w wąskie paski.

Krok 2

Seler, marchew, mrożony groszek i fasolkę włożyć do wrzącej osolonej wody i blanszować ok. 5 minut. Dodać groszek strączkowy i całość gotować jeszcze ok. 2 minuty. Warzywa odcedzić i osączyć.

Krok 3

Pomidory umyć i pokroić w cząstki, bazylię posiekaj, szynkę pokrój w kostkę.

Krok 4

Na rozgrzanym tłuszczu przesmaż pomidory z warzywami i bazylią, dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 5

Na chwile przed końcem smażenia dodaj szynkę. Całość doprawić pieprzem i podlać octem. Podawać na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z groszku strączkowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z groszku strączkowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z groszku strączkowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z groszku strączkowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z groszku strączkowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z groszku strączkowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z groszku strączkowego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej