Sałatka z groszku strączkowego

Autor: MartaS MartaS

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

4 sztuki

3 łyżki

3 plastry

30 dekagramów

30 dekagramów

25 dekagramów

3 sztuki

3 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groszek strączkowy umyć, oczyścić. Marchew obrać i pokroić w słupki. Selera oczyścić, umyć i pokroić w wąskie paski.

Krok 2

Seler, marchew, mrożony groszek i fasolkę włożyć do wrzącej osolonej wody i blanszować ok. 5 minut. Dodać groszek strączkowy i całość gotować jeszcze ok. 2 minuty. Warzywa odcedzić i osączyć.

Krok 3

Pomidory umyć i pokroić w cząstki, bazylię posiekaj, szynkę pokrój w kostkę.

Krok 4

Na rozgrzanym tłuszczu przesmaż pomidory z warzywami i bazylią, dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 5

Na chwile przed końcem smażenia dodaj szynkę. Całość doprawić pieprzem i podlać octem. Podawać na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Bulion na włoszczyźnie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na włoszczyźnie Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej