Sałatka z ogórków kiszonych, cebuli i musztardy | Przepisy.pl pixel

Sałatka z ogórków kiszonych

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

91

heart
153 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

320 osób wydrukowało

Pobierz pdf

988 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

150 gramów

50 mililitrów

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj natkę pietruszki i czosnek, wyciśnij sok z cytryny , ogórki pokrój w plastry, paprykę w cienkie paseczki a cebulę w półplastry.

Sałatka z ogórków kiszonych - Krok 1

Krok 2

W misce połącz sok z cytryny kilka łyżek soku z kiszonych ogórków, oliwę, musztardę miód i natkę pietruszki. W powstałym sosie wymieszaj czerwoną cebulę ogórki i paprykę.

Sałatka z ogórków kiszonych - Krok 2
przepisy.pl

Dobra rada:

Kiszonki to źródło kwasu mlekowego który jest naturalnym priobiotylkiem, ogórki podobnie jak czerwona papryka są bogate w witaminę C. Miód, cebula i czosnek mają działanie bakteriostatyczne.

4

Opinie o przepisie

  • Marcin

    Marcin , 01.08.2025

    Rewelacja!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ola

    Ola , 18.05.2025

    Bardzo smaczna. Ciekawa propozycja.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aga

    Aga , 02.03.2025

    Pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewela

    Ewela , 17.09.2024

    Świetny przepis pyszna surówka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ogórków kiszonych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ogórków kiszonych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ogórków kiszonych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ogórków kiszonych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ogórków kiszonych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ogórków kiszonych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ogórków kiszonych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ogórków kiszonych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z ogórków kiszonychSałatka z ogórków kiszonych

Ogórki kiszone cieszą się ogromną popularnością. Wiele osób twierdzi, że nie potrzeba do nich żadnych dodatków. Istnieją jednak składniki, które doskonale wzbogacają ten wyrazisty smak. Z przyjemnością meldujemy, że sałatka z ogórków kiszonych, cebuli i musztardy należy do tych receptur, które prędko nie wychodzą z mody.

Dla kogo? Sałatka z ogórków kiszonych uratuje każdego kucharza, któremu zabrakło czasu na duże zakupy. Do jej zrobienia wystarczą łatwo dostępne produkty, zazwyczaj pojawiające się w kuchennych zapasach.

Na jaką okazję? Znakomicie komponuje się z daniami obiadowymi. Sałatka z kiszonych ogórków to świetny dodatek do potraw mięsnych i warzywnych. Można potraktować ją również jako mniejszą przekąskę lub pomysł na kolację.

Czy wiesz, że? Ogórek zaliczany jest do rodziny roślin dyniowatych. Jego kuzynami są między innymi melony i kiwano.

Dla urozmaicenia: Sałatka z ogórków kiszonych i cebuli stanie się jeszcze bardziej kolorowa, jeśli dodacie do niej pomidorki koktajlowe.