
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
400 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżka
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
0.5 opakowania
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę, przypraw ziołami i przyprawą do kurczaka. Podsmaż na oleju, posyp sezamem.
Krok 2
Sałatę porwij, paprykę, pomidora i fetę pokrój w paski, rzodkiewkę w półplasterki a cebulę w piórka.
Krok 3
Szczypiorek posiekaj. Warzywa wymieszaj.
Krok 4
Jogurt połącz ze startym na tarce i odciśniętym z soku ogórkiem oraz zmiażdżonym czosnkiem. Przypraw.
Krok 5
Polej sałatkę i posyp pestkami słonecznika oraz dyni.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Mieszanka ziół i przypraw Zioła prowansalskie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej