Sałatka z zielonej fasolki szparagowej z pomidorkami koktajlowymi i oliwkami, chleb staropolski

1 porcja | %*w porcji** | |
---|---|---|
Energia | 786.6 kJ / 188 Kcal | 9 % |
Tłuszcz | 8 g | 11 % |
w tym kwasy tłuszczowe: nasycone | 1.4 g | 7 % |
Węglowodany | 29.7 g | 11 % |
w tym cukry | 1.5 g | 2 % |
Błonnik | 6.7 g | - |
Białko | 5.6 g | 11 % |
Sól | 1.5 g | 24 % |
* % referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). ** 1 porcja ok. 252 gr. Przepis pozwala na przygotowanie 1 porcji. *** 1 Kcal = 4,184 kJ |
- Krok 1Zagotuj wodę, wrzuć do niej fasolkę szparagową i ugotuj al. dente. Do ugotowanej fasolki dodaj 1 łyżeczkę Flory ProActiv zdrowe serce z witaminą B1.
- Krok 2Pomidorki koktajlowe pokrój na ćwiartki, cebulę czerwoną drobno posiekaj, oliwki przekrój na pół, ziarno słonecznika upraż na patelni na złoty kolor.
- Krok 3Wszystkie składniki sałatki wymieszaj z kremem z octu balsamicznego, posyp obficie siekaną kolendrą.
- Krok 4Sałatkę podawaj z pieczywem posmarowanym drugą łyżeczką Flory ProActiv.
Przygotowanie
Posiłek jest dobrym źródłem: miedzi, manganu, witaminy C, folianów.