Sandwich z pstrąga i risotto po mediolańsku
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 szklanka
2 sztuki
2 łyżki
5 sztuk
4 sztuki
1 szklanka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj cebulę. Podduś na patelni na wywarze warzywnym. Dodaj pozbawione skóry filety z dorsza, które następnie zalej winem. Dopraw solą i pieprzem. Gdy płyn się zagotuje zestaw z ognia i przykryj folią aluminiową. Odstaw, a w międzyczasie przygotuj risotto.
Krok 2
Zeszklij drugą cebulkę na łyżce oliwy. Nie pozwól jej zbrązowieć. Dodaj ryż i smaż aż ziarenka zrobią sie przeźroczyste. Wlej wino i pozwól by alkohol wyparował. Następnie sukcesywnie podlewaj porcjami gorącego bulionu (przygotowanego z kostki wg przepisu na opakowaniu). Dodawaj kolejną filiżankę dopiero po wchłonięciu całego płynu, do momentu aż ryż stanie się al dente. Pod koniec gotowania wmieszaj rozprowadzony w rosole szafran.
Krok 3
Filety podawaj przełożone warstwą ryżu i skropione zredukowanym octem balsamicznym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























