Sandwich z pstrąga i risotto po mediolańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sandwich z pstrąga i risotto po mediolańsku

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

2 łyżki

1 szklanka

5 sztuk

4 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj cebulę. Podduś na patelni na wywarze warzywnym. Dodaj pozbawione skóry filety z dorsza, które następnie zalej winem. Dopraw solą i pieprzem. Gdy płyn się zagotuje zestaw z ognia i przykryj folią aluminiową. Odstaw, a w międzyczasie przygotuj risotto.

Krok 2

Zeszklij drugą cebulkę na łyżce oliwy. Nie pozwól jej zbrązowieć. Dodaj ryż i smaż aż ziarenka zrobią sie przeźroczyste. Wlej wino i pozwól by alkohol wyparował. Następnie sukcesywnie podlewaj porcjami gorącego bulionu (przygotowanego z kostki wg przepisu na opakowaniu). Dodawaj kolejną filiżankę dopiero po wchłonięciu całego płynu, do momentu aż ryż stanie się al dente. Pod koniec gotowania wmieszaj rozprowadzony w rosole szafran.

Krok 3

Filety podawaj przełożone warstwą ryżu i skropione zredukowanym octem balsamicznym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandwich z pstrąga i risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandwich z pstrąga i risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandwich z pstrąga i risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandwich z pstrąga i risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandwich z pstrąga i risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandwich z pstrąga i risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandwich z pstrąga i risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej