Sandwich z pstrąga i risotto po mediolańsku

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

2 łyżki

1 szklanka

5 sztuk

4 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj cebulę. Podduś na patelni na wywarze warzywnym. Dodaj pozbawione skóry filety z dorsza, które następnie zalej winem. Dopraw solą i pieprzem. Gdy płyn się zagotuje zestaw z ognia i przykryj folią aluminiową. Odstaw, a w międzyczasie przygotuj risotto.

Krok 2

Zeszklij drugą cebulkę na łyżce oliwy. Nie pozwól jej zbrązowieć. Dodaj ryż i smaż aż ziarenka zrobią sie przeźroczyste. Wlej wino i pozwól by alkohol wyparował. Następnie sukcesywnie podlewaj porcjami gorącego bulionu (przygotowanego z kostki wg przepisu na opakowaniu). Dodawaj kolejną filiżankę dopiero po wchłonięciu całego płynu, do momentu aż ryż stanie się al dente. Pod koniec gotowania wmieszaj rozprowadzony w rosole szafran.

Krok 3

Filety podawaj przełożone warstwą ryżu i skropione zredukowanym octem balsamicznym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandwich z pstrąga i risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandwich z pstrąga i risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandwich z pstrąga i risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandwich z pstrąga i risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandwich z pstrąga i risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandwich z pstrąga i risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandwich z pstrąga i risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej