Skrzydełka w miodzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka w miodzie

Autor: Szczęśliva

ratingratingratingratingrating

3

heart
80 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

16 sztuk

null gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka kurczaka myjemy, polewamy miodem obficie i posypujemy przyprawą Knorr do złotego kurczaka.

Skrzydełka w miodzie - Krok 1

Krok 2

Wkładamy do naczynia i pieczemy w 180 stopniach ok.45-50 minut. Podajemy gotową potrawę.

Skrzydełka w miodzie - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Skrzydełka w miodzieSkrzydełka w miodzie

To wyśmienite danie, ponieważ kurczak jest odrobinę słodki, ale nie czuć w nim mdłej słodyczy. Razem z przyprawą czuć słodką pikantność, którą uwielbiam.