Skrzydełka w miodzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka w miodzie

Autor: Szczęśliva

ratingratingratingratingrating

3

heart
80 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

16 sztuk

null gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka kurczaka myjemy, polewamy miodem obficie i posypujemy przyprawą Knorr do złotego kurczaka.

Skrzydełka w miodzie - Krok 1

Krok 2

Wkładamy do naczynia i pieczemy w 180 stopniach ok.45-50 minut. Podajemy gotową potrawę.

Skrzydełka w miodzie - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka w miodzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Skrzydełka w miodzieSkrzydełka w miodzie

To wyśmienite danie, ponieważ kurczak jest odrobinę słodki, ale nie czuć w nim mdłej słodyczy. Razem z przyprawą czuć słodką pikantność, którą uwielbiam.