śledzie w sosie koperkowo twarogowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

śledzie w sosie koperkowo twarogowym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

100 gramów

100 gramów

1 pęczek

100 mililitrów

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy marynatę z octu i przypraw. Pokrojone w kawałki śledzie moczymy w marynacie kilka godzin.

Krok 2

Następnie odsączamy je i wkładamy do naczynia. Delikatnie mieszamy z majonezem, jogurtem i drobno posiekanym koperkiem i pokrojonym w kostkę ogórkiem kiszonym.

Krok 3

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • śledzie w sosie koperkowo twarogowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • śledzie w sosie koperkowo twarogowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • śledzie w sosie koperkowo twarogowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • śledzie w sosie koperkowo twarogowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • śledzie w sosie koperkowo twarogowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • śledzie w sosie koperkowo twarogowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • śledzie w sosie koperkowo twarogowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej