śledzie w sosie koperkowo twarogowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

śledzie w sosie koperkowo twarogowym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

100 gramów

100 gramów

1 pęczek

100 mililitrów

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy marynatę z octu i przypraw. Pokrojone w kawałki śledzie moczymy w marynacie kilka godzin.

Krok 2

Następnie odsączamy je i wkładamy do naczynia. Delikatnie mieszamy z majonezem, jogurtem i drobno posiekanym koperkiem i pokrojonym w kostkę ogórkiem kiszonym.

Krok 3

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • śledzie w sosie koperkowo twarogowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • śledzie w sosie koperkowo twarogowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • śledzie w sosie koperkowo twarogowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • śledzie w sosie koperkowo twarogowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • śledzie w sosie koperkowo twarogowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • śledzie w sosie koperkowo twarogowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • śledzie w sosie koperkowo twarogowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • śledzie w sosie koperkowo twarogowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej