śledzie w sosie koperkowo twarogowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

śledzie w sosie koperkowo twarogowym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

100 gramów

1 pęczek

1 sztuka

100 gramów

100 mililitrów

250 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy marynatę z octu i przypraw. Pokrojone w kawałki śledzie moczymy w marynacie kilka godzin.

Krok 2

Następnie odsączamy je i wkładamy do naczynia. Delikatnie mieszamy z majonezem, jogurtem i drobno posiekanym koperkiem i pokrojonym w kostkę ogórkiem kiszonym.

Krok 3

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • śledzie w sosie koperkowo twarogowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • śledzie w sosie koperkowo twarogowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • śledzie w sosie koperkowo twarogowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • śledzie w sosie koperkowo twarogowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • śledzie w sosie koperkowo twarogowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • śledzie w sosie koperkowo twarogowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • śledzie w sosie koperkowo twarogowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • śledzie w sosie koperkowo twarogowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej