Snikers

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

0.5 kilograma

10 dekagramów

20 dekagramów

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżeczki

2 łyżki

masa orzechowa:

20 dekagramów

15 dekagramów

10 dekagramów

2 łyżki

masa jabłkowa:

0.5 kilograma

1 opakowanie

0.5 szklanki

masa budyniowa:

0.5 litra

6 łyżek

2 opakowania

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Z wyżej wymienionych składników zagnieść ciasto.

Krok 2

Podzielić na 3 części.

Krok 3

Dwa placki upiec pojedynczo, trzeci posmarować masą orzechową i upiec.

Krok 4

Masa orzechowa: Wyżej wymienione składniki wymieszać i smażyć ok. 3 min.

Krok 5

Gorącą masę wyłożyć na 3 placek.

Krok 6

Jabłka: Jabłka zesmażyć, dodać cukier i galaretkę.

Krok 7

Ciepłe jabłka wyłożyć na 2 upieczony placek.

Krok 8

Masa: Z wyżej wymienionych składników ugotować budyń.

Krok 9

Po wystudzeniu budyń utrzeć z kostką Kasi.

Krok 10

Masę wyłożyć na 1 placek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Snikers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Snikers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Snikers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Snikers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Snikers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Snikers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Snikers - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej