
Składniki
50 gramów
2 sztuki
10 gramów
1 szklanka
1 sztuka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę rozprowadź z połową śmietanki. Wymieszaj.
Krok 2
Drugą połowę zagotuj i pokrusz do niej czekoladę. Dodaj wanilię. Następnie połącz obie masy i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Żółtka utrzyj z cukrem i dodaj masę. Wymieszaj.
Krok 4
Dodaj cukier. Wstaw naczynie do zimnej wody i ciągle mieszając ostudź sos.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej